Σε αγώνα δρόμου για την προσέλκυση επενδύσεων έχει επιδοθεί το ΥΠΟΤ και μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινώσει 4 νέες επενδύσεις που μέσω του γραφείου One stop Shop που πρόσφατα υλοποίησε, κατάφερε να προσελκύσει.

Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων, Γιάννης Πυργιώτης από το βήμα συνεδρίου στο υπουργείο Τουρισμού λειτουργεί ήδη εδώ και λίγες ημέρες ειδική υπηρεσία για την καθοδήγηση των επενδυτών με στόχο την αποφυγή της γραφειοκρατίας και την ταχύτερη εξασφάλιση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων. Μάλιστα, στο τέλος της εβδομάδας το ΥΠΟΤ  θα ανακοινώσει 4 νέες επενδυτικές προτάσεις στις οποίες το νεοσυσταθέν γραφείο προσέφερε τις υπηρεσίες του για την αδειοδότηση τους.

Στην παρέμβαση του o Γενικός Γραμματέας Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων, Γιάννης Πυργιώτης, τόνισε ότι ο τουρισμός αποτελεί το σημαντικότερο πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας υπογραμμίζοντας πως την επόμενη δεκαετία εκτιμάται ότι το 40% της ανάπτυξης στην Ελλάδα θα προέρχεται από τον τουρισμό, προσθέτοντας στο ΑΕΠ 18 δισ. ευρώ επιπλέον σε τιμές 2010 και δημιουργώντας 220.000 νέες θέσεις εργασίας. 

ΧΑ. Κ.