Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην λίμνη Πηγών Αώου ο 3ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αλιείας Κυπρίνου, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων.

Συνολικά έδωσαν το παρόν 22 αθλητές από τα Γιάννινα, την Καρδίτσα και την Πτολεμαΐδα και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις δύο πρώτες ημέρες του αγώνα το αλιευτικό αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό ενώ οι συνεχείς εκπλήξεις και οι ανατροπές που επιφύλαξε η ροή του αγώνα έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στην διοργάνωση κατά την οποία αλιεύθηκαν συνολικά 56 μετρήσιμα (άνω του ενός κιλού) κυπρινοειδή συνολικού βάρους 180,405 κιλών.

Τα αλιεύματα απελευθερώθηκαν στο σύνολό τους .

Ο Σύλλογος Ιωαννίνων συγχαίρει όλους του αθλητές που έλαβαν μέρος στον αγώνα για την άψογη συμπεριφορά τους, τις επιδόσεις τους, την προσπάθεια που κατέβαλαν αλλά και το πνεύμα υγιούς συναγωνισμού, ευγενούς άμιλλας και συναδελφικότητας που επέδειξαν.

Οι αθλητές αγωνίστηκαν σε ομάδες των δύο ατόμων και πρώτοι αναδείχθηκαν ο Ηλίας Θωίδης και Πέτρος Χατζηλιάδης από την Πτολεμαίδα, δεύτεροι ο Νίκος Αποστόλου και Βασίλης Αβραμίδης από την Πτολεμαίδα και τρίτοι ο Αθανάσιος Κατατζιούλας και Κώστας Παναγιωτίδης από την Πτολεμαίδα επίσης.

Το μεγαλύτερο αλίευμα του αγώνα βάρους 10,530 κιλών αλιεύτηκε από τον αθλητή του Α.Σ.Ε.Α. Πτολεμαίδας Θεόδωρο Χατζηπαυλίδη.

«Επισημαίνουμε ότι οι αγώνες Αθλητικής Αλιείας πρέπει να τύχουν της στήριξης αρχών και υπηρεσιών διότι προάγουν την Συλλογικότητα και την πραγματική Ερασιτεχνική Αλιευτική συνείδηση , με την Απελευθέρωση των Αλιευμάτων ενισχύουν την αειφορία της ιχθυοπανίδας και μπορούν να συμβάλλουν στην προβολή και αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής μας μέσω του Αλιευτικού- και δή- του Αθλητικού Τουρισμού», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.