Αύξηση 15% θα καταγράψει φέτος το αεροδρόμιο του Αράξου, στις αφίξεις τουριστών από την Ρουμανία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των tours operators που συνεργάζονται με τη συγκεκριμένη τουριστική αγορά.

Ειδικότερα, οι Ρουμάνοι που αναμένονται να έρθουν στην Δυτική Ελλάδα μέσω του αεροδρομίου του Αράξου θα είναι περισσότεροι από ποτέ, γεγονός που αφήνει θετικά μηνύματα για την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν.

Η εν λόγω αγορά είναι παρθένα για την Δυτική Ελλάδα και μέχρι τώρα ήταν ταυτόσημη μόνο με τον θρησκευτικό τουρισμό. Ωστόσο, πλέον οι συνεργασίες που είχαν οι tours operators με την Ρουμανία απέδωσαν καρπούς και έτσι υπάρχουν αρκετές κρατήσεις τόσο για την Ηλεία, όσο και για την Δυτική Αχαΐα.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να σημειωθεί αύξηση 5% και στις αφίξεις τουριστών από την Τσεχία, μια αγορά που και αυτή δεν έχει μια μεγάλη δυναμική στην περιοχή μας.

Βελτιωμένη θα είναι και η κίνηση από τις χώρες της Βαλτικής, κυρίως από τη Λιθουανία και τη Λετονία.

Τέλος, καλύτερα θα είναι τα πράγματα φέτος με τις αγορές της Αυστρίας και της Σλοβακίας, έχοντας μια μικρή αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ στο ίδιο περίπου επίπεδο θα κινηθούν με μια αυξητική τάση οι επισκέπτες από Γερμανία και Πολωνία.