Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σε λίφτινγκ στους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης στο διεθνές αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου Κρήτης, προχωρούν οι αρχές μέσα στον Φεβρουάριο, προετοιμάζοντας τον κόμβο για τη νέα θερινή τουριστική σεζόν.

Τα έργα στην πίστα στόχο έχουν την περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας του αεροδρομίου και την καλύτερη εξυπηρέτηση του συνεχώς αυξανόμενου επιβατικού κοινού στον κόμβο, έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι.
Ηδη, προχωρά με εντατικούς ρυθμούς από την ΤΕΡΝΑ η κατασκευή του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης (ΔΑΗΚ), με την πρόοδο να κινείται πάνω από το 30% με βάση το νέο βελτιωμένο σχεδιασμό του.

Σύμφωνα με την σχετική οδηγία (NOTAM) από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) αναστέλλονται οι πτήσεις αεροπορικών εταιρειών στο «Νίκος Καζαντζάκης», από/προς το Ηράκλειο Κρήτης, το διάστημα από Δευτέρα 19 έως το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου.

Και οι δυο διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης θα παραμείνουν κλειστοί την περίοδο με την μικρότερη επιβατική κίνηση, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα τεχνικά έργα για την συντήρηση του οδοστρώματος.

Ο νέος ασφαλτοτάπητας στους διαδρόμους σε συνδυασμό με την αντικατάσταση των κλιματιστικών μονάδων του «Νίκος Καζαντζάκης» θα βελτιώσουν και το επίπεδο εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες

Οι αεροπορικές εταιρείες δεν διαθέτουν εισιτήρια από/προς Ηράκλειο για το συγκεκριμένο πενθήμερο -και έχουν αυξήσει τις πτήσεις από και προς Σητεία και Χανιά.

Η AEGEAN ανακοίνωσε ότι έχει μεριμνήσει για την εξυπηρέτηση των επιβατών των πτήσεων από/προς Αθήνα-Αθήνα. Πρόσθεσε επιπλέον δρομολόγια από Αθήνα τόσο προς το αεροδρόμιο των Χανίων (2 επιπλέον πτήσεις καθημερινά), όσο και προς το αεροδρόμιο της Σητείας (1 επιπλέον πτήση καθημερινά), οι οποίες θα εκτελούνται με Airbus 320.
Αντίστοιχα, οι πτήσεις από/προς Ηράκλειο-Θεσσαλονίκη, θα εκτελούνται από το αεροδρόμιο των Χανίων.

Η SKY express δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες προς Ηράκλειο να πραγματοποιήσουν δωρεάν αλλαγή σε άλλη ημερομηνία του ίδιου δρομολογίου ή να επιλέξουν χωρίς καμία επιπλέον χρέωση εναλλακτικές πτήσεις από/προς το αεροδρόμιο των Χανίων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών αναβάθμισης των υποδομών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, θα πραγματοποιούνται -εφόσον απαιτηθεί- μόνο αεροδιακομιδές από πτητικά μέσα (ελικόπτερα).