Συνάντηση έχουν αύριο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο αεροδρόμιο του Λονδίνου Λουτον -ένωση Unite- με την εταιρεία χειριστών αποσκευών Menzies Aviation προκειμένου να αποφευχθούν απεργιακές κινητοποιήσεις εν όψει και του Σαββατοκύριακου.

Εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία, η Unite απειλεί ότι οι εργαζόμενοι θα αποχωρήσουν από τις 3πμ το Σάββατο έως τις 2μμ την Κυριακή.
H απεργία θα επηρεάσει τους επιβάτες που ταξιδεύουν με τα αεροπλάνα easyJet, Vueling, Jet2, Air Nostrum, Blue Air και TAROM.

Η Unite δήλωσε ότι η προσφορά για τον μισθό που έκανε ο χειριστής αποσκευών Menzies Aviation στο προσωπικό του με έδρα το Luton «δεν αναγνωρίζει τη σκληρή δουλειά τους και το αυξανόμενο κόστος ζωής».

«Τον Απρίλιο, ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε σε 1,3 εκατομμύρια άτομα στο Luton, δηλαδή 15 συνεχόμενες μήνες για πάνω από ένα εκατομμύριο επιβάτες που διέρχονται από το αεροδρόμιο, δήλωσε ο Jeff Hodge εκπρόσωπος της Unite.

Οι χειριστές αποσκευών στο αεροδρόμιο του Luton αξίζουν ένα αξιοπρεπές ποσοστό αμοιβής για τη συμβολή τους στην επιχείρηση.”