Με 13 νέες πτήσεις από πέντε αεροπορικές εταιρείες θα υποδεχτεί το καλοκαίρι του 2018 το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης Μακεδονία, όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Fraport Greece.

Οι αεροπορικές εταιρείες που θα εντάξουν νέες πτήσεις προς/από Θεσσαλονίκη είναι οι npjet2, Eurowings, Germania, SAS, Ryanair και Wizz Air, ενώ από τα τέλη Μαρτίου 2018 η Qatar Airways θα πραγματοποιεί απευθείας σύνδεση Ντόχα – Θεσσαλονίκη.

Η Fraport Greece εκτιμά αύξησης της κίνησης κατά τη θερινή περίοδο 2018 στο αεροδρόμιο Μακεδονία, το οποίο στο 9μηνο του έτους κατέγραψε αύξηση 13,3% με 600.000 επιπλέον επιβάτες, ενώ στο σύνολο του το 2016 παρουσίασε συνολική επιβατική κίνηση 5,7 εκατομμυρίων επιβατών, με τους επιβάτες εξωτερικού να κατέχουν την “μερίδα του λέοντος”.

Στόχος για την Fraport Greece είναι το άνοιγμα και στην Ασιατική αγορά, με απευθείας πτήσεις στην Θεσσαλονίκη.

Στην συμπρωτεύουσα φτάνουν αεροπορικά 45.000 Ασιάτες και Αυστραλοί με μετεπιβιβάσεις μέσω άλλων αεροδρομίων (το 47% αυτών των επιβατών κάνει έως και 2 στάσεις και το 4% έως και 3 στάσεις) γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη απευθείας πτήσεων, που θα συνδέουν Ασιατικούς προορισμούς με την πόλη.

Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια η Fraport Greece αναμένεται να επενδύσει € 400 εκατ. στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, στα οποία στο 9μηνο του 2017 η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 11%, ενώ εκτιμάται ότι για φέτος -στο συνόλο αυτών των αεροδρομίων- οι επιβάτες θα ξεπεράσουν τα 27εκατ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ryanair ξεκινά στο καλοκαιρινό της πρόγραμμα του 2018, το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Νυρεμβέργη, με συχνότητα δύο εβδομαδιαίων πτήσεων, από το Μάρτιο.

Με την ευκαιρία των νέων πτήσεων η εταιρεία προσφέρει ναύλους από 29,99 €, για ταξίδια από το Μάρτιο μέχρι τον Απρίλιο.

Η προσφορά, ισχύει για κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου.