Άνοδο πάνω από 40% συνολικά τα τελευταία τρία χρόνια κατέγραψε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Πάφου, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Μάριο Δημητριάδη, γεγονός το οποίο -όπως υποστηρίζει- οφείλεται στη σωστή κυβερνητική πολιτική αλλά και στην καλή συνεργασία με τον διαχειριστή των αεροδρομίων Ηermes.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο περιοδείας του στο αεροδρόμιο Πάφου, ο κ. Δημητριάδης είπε πως σκοπός της επίσκεψής του είναι να δει από κοντά τη λειτουργία του αερολιμένα σε μια περίοδο προς το τέλος του καλοκαιριού που σημείωσε ιδιαίτερη κίνηση, όπως άλλωστε και πέρσι.

Σε σχέση με την Πάφο, ο κ. Δημητριάδης είπε πως η αύξηση κυμάνθηκε γύρω στο 5% φέτος, σημειώνοντας ότι η Πάφος δεν είχε την ίδια αύξηση με τη Λάρνακα. Ωστόσο, είπε, το σημαντικό είναι ότι έρχονται καινούργιες εταιρείες στον αερολιμένα της Πάφου, με καινούργιες πτήσεις και σίγουρα αυτό θα βοηθήσει στον τουρισμό της πόλης.

Ο υπουργός Μεταφορών χαιρέτισε το αποτέλεσμα της συνεργασίας των φορέων του αεροδρομίου Πάφου, της Αστυνομίας, του υπουργείου και της Hermes.

«Δεν έχουμε οποιαδήποτε προβλήματα εδώ που ίσως να παρουσιάζονται κατά καιρούς στη Λάρνακα», ανέφερε, σημειώνοντας πως αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό γιατί, όπως επεξήγησε, είχε συμφωνηθεί ένα σχέδιο και αυτό το σχέδιο είχε εφαρμοστεί.

Πρόσθεσε ωστόσο πως καταβάλλεται προσπάθεια να εφαρμοστεί το ίδιο σχέδιο και στη Λάρνακα.

Υπογράμμισε παράλληλα πως η δουλειά του υπουργείου είναι η πρόληψη των προβλημάτων και η επίλυσή τους.

Ερωτηθής για την κίνηση τη χειμερινή περίοδο, ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε πως το υπουργείο του σε συνεργασία με την Hermes έχουν κάποια σχέδια τα οποία προωθούν τον χειμερινό τουρισμό, όπως επίσης σχέδια έχει και ο ΚΟΤ.

Ο στόχος όλων μας, ξεκαθάρισε, είναι η αεροπορική κίνηση τους χειμερινούς μήνες να αυξηθεί σημαντικά.