Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης σημείωσε αύξηση της κυκλοφορίας κατά σχεδόν 20% τον περασμένο Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Ωστόσο ο αριθμός των επιβατών παραμένει κάτω από την αντίστοιχη περίοδο πριν από την Covid.

Ο φορέας εκμετάλλευσης αεροδρομίου Fraport είπε ότι η Φρανκφούρτη εξυπηρέτησε 5,8 εκατομμύρια ταξιδιώτες τον περασμένο μήνα, αλλά αυτό ήταν ακόμα 13,9% κάτω από τα επίπεδα κίνησης που καταγράφηκαν τον Σεπτέμβριο του 2019.

Για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, η Φρανκφούρτη εξυπηρέτησε 44,5 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 23,9% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022, αλλά 17,8% χαμηλότερα από το 2019.

Η ανάκαμψη της Φρανκφούρτης από την πανδημία έχει καθυστερήσει μέχρι στιγμής άλλους μεγάλους ευρωπαϊκούς κόμβους, όπως το Χίθροου του Λονδίνου, το οποίο την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε έναν Σεπτέμβριο που έσπασε ρεκόρ για κίνηση με 7 εκατομμύρια επιβάτες.

Η Fraport πρόσθεσε ότι το παγκόσμιο δίκτυο περιφερειακών αεροδρομίων της είχε δει την επιβατική κίνηση να αυξάνεται από έτος σε έτος τον Σεπτέμβριο κατά 12,1%, φτάνοντας τα 19,3 εκατομμύρια ταξιδιώτες.