Απογειώθηκε η κίνηση στο αεροδρόμιο του Luton στο Λονδίνο το Σαββατοκύριακο του Πάσχα των Καθολικών, από όπου και ταξίδεψαν 193.935 επιβάτες.

Τον Μάρτιο, πάνω από 1,2 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν από το Luton και ο Μάρτιος ήταν ο 14ος συνεχόμενος μήνας που ο αερολιμένας εξυπηρέτησε πάνω από ένα εκατομμύριο επιβάτες.

Εν τω μεταξυ ΕasyJet και Wizz Air θα ξεκινήσουν έξι νέες διαδρομές από το Luton, οι οποίες θα αυξήσουν περαιτέρω τον αριθμό των επιβατών.

Η Easyjet έχει προσθέσει πτήσεις στο Παλέρμο και τη Γένοβα στην Ιταλία, το Reus στην Ισπανία και το Dalaman στην Τουρκία και η Wizz Air έχει προσθέσει πτήσεις στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας την Μπρατισλάβα και στο Μπάρι στην Ιταλία.

Δεκατέσσερα νέα καταστήματα λιανικής πώλησης έχουν επίσης ανοίξει πρόσφατα στο αεροδρόμιο, μεταξύ των οποίων οι Ted Baker και Hugo Boss, ενώ ο Oliver Bonas επέλεξε το Luton για το πρώτο άνοιγμα του σε αεροδρόμιο.

Συνολικά 30 νέα καταστήματα πρόκειται να ανοίξουν στο τερματικό μέχρι το τέλος του έτους στο πλαίσιο του προγράμματος ανασυγκρότησης των 160 εκατομμυρίων λιρών, ενώ ολοκληρώνονται και οι νέες πύλες επιβίβασης.

“Αυτή είναι μια πραγματικά συναρπαστική στιγμή για το αεροδρόμιο, καθώς φτάνουμε στο αποκορύφωμα των μετατροπών των χώρων μας και γιορτάζουμε την 80η επέτειό μας, τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος του αεροδρομίου Nick Barton.
Διαθετουμε πάνω από 140 προορισμούς από το αεροδρόμιο μας, νέα καταστήματα, εστιατόρια και ο αυξανόμενος αριθμός των επιβατών μας θα έχει ακόμα μεγαλύτερη επιλογή όταν ταξιδεύει μέσω του αεροδρομίου”.