Η αύξηση αεροπορικών, τελωνειακών και μεταναστευτικών τελών εκτοξεύουν στα ύψη τα ταξίδια στις ΗΠΑ.
Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες αντιδρούν στην πρόταση Τραμπ αύξησης των τελών Διαχείρισης Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) που θα κάνουν “ακριβότερες τις πτήσεις για εκατομμύρια Αμερικανούς, θα περιορίσουν την αύξηση της απασχόλησης και τις επιλογές των μικρών και μεσαίων στρωμάτων”, όπως υποστηρίζουν στην προσφυγή τους στην δικαιοσύνη (Alaska Airlines, American Airlines, JetBlue, Southwest και United).

Τα αεροδρόμια των ΗΠΑ από την πλευρά τους, συμφωνούν με την αύξηση και αντιμετωπίζουν τα πρόσθετα κεφάλαια ως ευκαιρία να βελτιώσουν την υποδομή τους.

Είναι η δεύτερη φορά σε δύο χρόνια που ο Πρόεδρος Tράμπ έχει πιέσει τα τέλη της Διαχείρισης Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) να αυξηθούν, με την πρόταση του περασμένου έτους να απορρίπτεται από το Κογκρέσο.

Ο προϋπολογισμός απαιτεί περισσότερα χρήματα (μέχρι $ 71 εκατ.) να επενδυθούν σε νέο εξοπλισμό για την υποστήριξη της TSA στα αεροδρόμια της χώρας, ενώ περιλαμβάνει και την πώληση ορισμένων ομοσπονδιακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων τα Washington’s National και Dulles International.