Αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν ενισχυμένο πρόγραμμα πτήσεων από και προς τη χώρα μας για το 2017, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ότι το 2016 θα σημειωθεί νέο ρεκόρ επιβατικής κίνησης στα ελληνικά αεροδρόμια.
Aegean Airlines
Πτήσεις από το Εδιμβούργο προς Αθήνα θα πραγματοποιεί το καλοκαίρι του 2017 η Aegean Airlines. Οι πτήσεις θα γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή, το διάστημα από 20 Ιουνίου έως 19 Σεπτεμβρίου, με αεροσκάφη Α320, που διαθέτουν 174 καθίσματα.
Ryanair
Τη δεύτερη θέση στην ελληνική αεροπορική αγορά φαίνεται να έχει κατακτήσει η εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair η οποία για το 2017 προχωρά στην αύξηση των πτήσεων σε δημοφιλείς προορισμούς, ενώ εγκαταλείπει και κάποιους που δεν απέδωσαν όπως είχε αρχικά προγραμματίσει. Ειδικότερα, το καλοκαίρι του 2017, η εταιρεία εκτιμά ότι θα αναπτυχθεί μόλις 1% στην Αθήνα, 39% στη Μύκονο και 14% στη Θεσσαλονίκη. Αντίθετα, γνωστοποίησε ότι, το καλοκαίρι του 2017, σταματά το δρομολόγιο της Κω, συρρικνώνοντας παράλληλα, τη χαμηλή περίοδο, τις διαθέσιμες θέσεις σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ρόδο και Χανιά.
Delta Airlines
Από τις 15 Απριλίου 2017, η Delta επαναφέρει το προγραμματισμένο απευθείας δρομολόγιο Αθήνα – Νέα Υόρκη, που θα πραγματοποιείται με Airbus A330-300 χωρητικότητας 293 θέσεων σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες Air France, KLM και Alitalia. Προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ταξιδιωτική ζήτηση μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ που σημειώνεται κατά την καλοκαιρινή περίοδο, από τις 2 Ιουνίου η Delta θα προσθέσει μια δεύτερη καθημερινή πτήση.
Egyptair
Τη σύνδεση του αεροδρομίου «Μακεδονία» με το Κάιρο με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα από την 1η Ιουνίου 2017 προγραμματίζει η Egyptair. Επιπλέον, στα σχέδια της αιγυπτιακής αεροπορικής εταιρείας είναι η σύνδεση του Καΐρου με το αεροδρόμιο της Καβάλας, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον από την Αίγυπτο για τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.
 Volotea
Επεκτείνει το δίκτυο της στη χώρα μας η ισπανική εταιρεία χαμηλού κόστους Volotea, καθώς από τον επόμενο χρόνο θα εκτελεί επτά δρομολόγια από Αθήνα προς: Μπάρι, Μύκονο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Παλέρμο, Βενετία και Γένοβα. Συνολικά, το 2017, η Volotea θα προσφέρει 115.000 θέσεις και περισσότερες από 950 πτήσεις.
Πηγή : www.airnews.gr