Λόγω των συνεχιζόμενων ταξιδιωτικών περιορισμών, η SWISS δεν αναμένει πλέον να δει απτή επανάληψη της δραστηριότητας των αεροπορικών ταξιδιών μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού το νωρίτερο.

Ειδικότερα, κατά το δεύτερο τρίμηνο, τα προγράμματα της SWISS θα είναι ουσιαστικά λιγότερο εκτεταμένα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η εταιρεία αναμένει να μπορεί να επιστρέψει τις δραστηριότητές της στο 65% περίπου της χωρητικότητας του 2019 κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.

Συνολικά 85 προορισμοί θα εξυπηρετηθούν από τη Ζυρίχη και 43 από τη Γενεύη στα καλοκαιρινά δρομολόγια SWISS του 2021, με ιδιαίτερη έμφαση στην κάλυψη των αναγκών των ταξιδιωτών που επισκέπτονται φίλους και συγγενείς και πελάτες ταξιδιών αναψυχής.

Η SWISS θα εισαγάγει επίσης νέες υπηρεσίες από τη Ζυρίχη στο Ταλίν (Εσθονία) και το Μπιλούντ (Δανία) και από τη Γενεύη στη Σαντορίνη (Ελλάδα), το Σπλιτ (Κροατία) και το Φουντσάλ / Μαδέρα (Πορτογαλία).

Υπό το φως νέων μεταλλάξεων κορωνοϊού, κλεισίματος συνόρων και αυστηρότερων ταξιδιωτικών περιορισμών, η ανάκαμψη του τομέα των αερομεταφορών καθυστέρησε περαιτέρω.

Ως αποτέλεσμα, τα καλοκαιρινά δρομολόγια του 2021 της SWISS θα είναι σημαντικά λιγότερο εκτεταμένα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, ειδικά κατά την περίοδο του δεύτερου τριμήνου. «Με τους αυστηρότερους περιορισμούς ταξιδιού ως απάντηση στα υψηλά ποσοστά μόλυνσης, χρειαζόμαστε και πάλι να μειώσουμε αισθητά την προσφορά υπηρεσιών μας», λέει ο επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της SWISS Tamur Goudarzi Pour.

“Δεν θα το επεκτείνουμε ουσιαστικά μέχρι την καλοκαιρινή περίοδο ταξιδιού. Αλλά όταν το κάνουμε αυτό, θα δίνουμε μια σαφή εστίαση στους ταξιδιώτες αναψυχής και στους πελάτες που επισκέπτονται φίλους και συγγενείς, καθώς το τμήμα επαγγελματικών ταξιδιών θα πάρει περισσότερο χρόνο για να επιστρέψει. Η SWISS σκοπεύει να επαναφέρει τις ικανότητές της στο 65% περίπου των επιπέδων του 2019 κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου. Η εταιρεία θα εξυπηρετήσει 85 προορισμούς από τη Ζυρίχη και 43 από τη Γενεύη στα καλοκαιρινά δρομολόγια του 2021”, είπε.

Νέες υπηρεσίες από τη Γενεύη στη Σαντορίνη, το Σπλιτ και το Φουντσάλ / Μαδέρα

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η SWISS θα συνεχίσει να διατηρεί το τρέχον ελάχιστο πρόγραμμα πτήσης της στη Γενεύη μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Ωστόσο, η Γενεύη παραμένει μια βασική θέση λειτουργίας της SWISS. Τρία νέα σημεία θα καθιερωθούν από τη Γενεύη στα επόμενα καλοκαιρινά προγράμματα. Το δημοφιλές ελληνικό νησιωτικό θέρετρο της Σαντορίνης θα λαμβάνει δύο απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις 19 Ιουνίου. Δύο εβδομαδιαίες υπηρεσίες θα παρέχονται επίσης στην πόλη της Αδριατικής Σπλιτ στη Νότια Κροατία από τις 2 Ιουλίου. Και μια εβδομαδιαία πτήση προς το Φουντσάλ στο νησί της Μαδέρας της Πορτογαλίας θα προσφέρεται από τις 4 Σεπτεμβρίου.

Οι προορισμοί που λαμβάνουν τις περισσότερες υπηρεσίες από τη Γενεύη κατά την επόμενη περίοδο του καλοκαιριού περιλαμβάνουν το London Heathrow, την Αθήνα, το Πόρτο και τη Λισαβόνα. Η SWISS θα είναι επίσης η μόνη αεροπορική εταιρεία που πραγματοποιεί εβδομαδιαία απευθείας πτήση μεταξύ Γενεύης και Πόντα Ντελγκάδα στις Αζόρες στα νέα καλοκαιρινά δρομολόγια.