Σύνταξη: tourismtoday.gr

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, για το άνοιγμα των σχολείων και της εστίασης, προβλέποντας αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων και των θανάτων από κορωνοϊό το προσεχές διάστημα.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Αθ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι «θα ήταν πολύ δύσκολο ένα ταυτόχρονο άνοιγμα των δραστηριοτήτων», αφού το τρίτο κύμα του κορωνοϊού αποδείχθηκε πολύ σκληρό.

H επανεκκίνηση

Σχετικά με το ποια δραστηριότητα θα πρέπει να ανοίξει πρώτα ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου υποστήριξε ότι «το λιανεμπόριο έχει αποδειχθεί σχετικά ασφαλέστερο και πρέπει να ανοίξει πρώτο», ενώ εμφανίστηκε επιφυλακτικός με το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως είπε θα μπορούσαν να ανοίξουν μόνο τα λύκεια. Αναφερόμενος στην εστίαση, ο Αθ. Εξαδάκτυλος είπε ότι αυτή η δραστηριότητα ευνοεί την διασπορά του ιού περισσότερο από άλλες δραστηριότητες και τόνισε ότι θα πρέπει τα εστιατόρια να ανοίξουν όταν αυτό είναι ασφαλές. Υπογράμμισε δε ότι και το άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους κρύβει δυσκολίες.

Τα self tests

Σχετικά με τα self tests ξεκαθάρισε ότι δεν είναι η λύση του προβλήματος, αν και θα βοηθήσουν. Σημείωσε δε ότι το σημαντικό είναι τα θετικά τεστ να δηλώνονται και όχι να αποκρύπτονται. «Αυτά τα self test που έχουμε τώρα είναι τα πρώτα που έχουν αξιοπιστία πάνω από 80%», κατέληξε.