Τέσσερις στις πέντε εταιρείες εισερχόμενου τουρισμού της Μεγάλης Βρετανίας επλήγησαν από ακυρώσεις μετά την εφαρμογή αυστηρότερων ταξιδιωτικών κανόνων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Αυτό αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του εμπορικού οργανισμού UKinbound.

Συγκεκριμένα, το 79% των επιχειρήσεων στον κλάδο έχουν βιώσει την απόσυρση κρατήσεων από τότε που εμφανίστηκε το νέο στέλεχος.

Τα τρία τέταρτα των ακυρώσεων ήταν για τον Δεκέμβριο, καταστρέφοντας τις ελπίδες του κλάδου να λάβει ώθηση τα Χριστούγεννα.

Μεταξύ των ερωτηθέντων ήταν οι τουριστικοί πράκτορες, πάροχοι καταλυμάτων και τουριστικά αξιοθέατα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του UKinbound, Joss Croft, περιέγραψε το αποτέλεσμα της έρευνας ως «εντελώς καταθλιπτικό».

Είπε: “Η εμπιστοσύνη των διεθνών καταναλωτών για το ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεχθεί άλλο ένα τεράστιο πλήγμα. Οι αποφάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και η έλλειψη υποστήριξης για τις επιχειρήσεις που φέρουν τις συνέπειες, σημαίνει ότι η ανάκαμψη αυτού του κλάδου έχει ήδη εκτροχιαστεί. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται υποστήριξη έκτακτης ανάγκης. Η καλοκαιρινή περίοδος ήταν εντελώς χαμένη για αυτούς, έχουν εξαντλήσει τα ταμειακά τους αποθέματα και έχουν μεγιστοποιήσει τα δάνειά τους”.