Αισιοδοξία επικρατεί στον τουριστικό κόσμο για την κρουαζιέρα το 2012.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διεξήχθη σε μέλη της Cruise Lines International Association, πάνω από το 50% των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι οι πωλήσεις τους έχουν αυξηθεί εφέτος σε σχέση με το 2011, ενώ το 64% αναμένει αύξηση των κρατήσεων σε κρουαζιέρες το 2012 σε σύγκριση με πέρυσι.

Η διαδικτυακή αυτή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου σε πάνω από 300 μέλη της Cruise Lines International Association, μετρά τις απόψεις των πρακτόρων για αρκετές σημαντικές πτυχές της βιομηχανίας της κρουαζιέρας, όπως την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, τους δημοφιλείς προορισμούς κρουαζιέρας, τα δημογραφικά στοιχεία των επιβατών και τον τρόπο κράτησης.

Παρά το τραγικό ναυάγιο του Costa Concordia ανοικτά των ακτών της Ιταλίας νωρίτερα αυτό το χρόνο, οι κρατήσεις για την κρουαζιέρα σημειώνουν αύξηση το 2012.

Παράλληλα, ενώ το 25,4% των πρακτόρων αναμένουν μελλοντικές αυξήσεις 11-15%, το 14,8% αυτών προσβλέπουν σε ακόμα πιο σημαντική αύξηση των πωλήσεων άνω του 25%.

Οι κορυφαίοι προορισμοί κρουαζιέρας για το 2013 σύμφωνα με την έρευνα περιλαμβάνουν κατά σειρά ενδιαφέροντος την Καραϊβική, την Αλάσκα, τη Μεσόγειο, τη Χαβάη, την Σκανδιναβία, την Αυστραλία, τη Διώρυγα του Παναμά, την Ασία, τις Μπαχάμες, το Μεξικό, τη διατλαντική κρουαζιέρα και τη Μέση Ανατολή.