Την πρόβλεψή της για τα εισερχόμενα ταξίδια στις ΗΠΑ το 2023, αναθεώρησε προς τα πάνω η Ένωση Ταξιδίων ΗΠΑ (US Travel Association), λόγω της ισχυρής ζήτησης από την καναδική αγορά καθώς και των υψηλότερων προσδοκιών από βασικές αγορές του εξωτερικού, όπως η Βραζιλία.

Από έτος σε έτος, ο αριθμός διεθνών αφίξεων προβλέπεται να αυξηθεί κατά 31% σε 66,7 εκατομμύρια, φέτος και 1κατά 8σ% σ τα 78,6 εκατομμύρια το 2024.

Οι προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό δαπάνες προβλέπεται να αυξηθούν κατά 34% το 2023 και κατά 19% το 2024.

Τον περασμένο μήνα, στατιστικά από το Εθνικό Γραφείο Ταξιδιών και Τουρισμού των ΗΠΑ (NTTO) έδειξαν ότι η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ ξεπερνά οριακά την ανάκαμψη άλλων βασικών προορισμών της Βόρειας Ευρώπης – αλλά παρέμεινε 27% πίσω από τα προ-πανδημικά επίπεδα το 2022.

Ο NTTO επισήμανε ότι 3,47 εκατομμύρια επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο διέσχισαν τον Ατλαντικό πέρυσι, αύξηση 652% σε σχέση με το 2021, αλλά πολύ πίσω ακόμα από τους αριθμούς του 2019.

Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει η νούμερο ένα αγορά της Αμερικής στο εξωτερικό και τρίτη διεθνώς μετά τον Καναδά και το Μεξικό.

Η πρόβλεψη της USTA βλέπει επίσης επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στον τομέα των εγχώριων ταξιδιών αναψυχής των ΗΠΑ μετά από μήνες αυξημένης ζήτησης.

Ο κ. Geoff Freeman, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της USTA, δήλωσε: «Η ισχυρή εγχώρια ζήτηση ταξιδιών αναψυχής ήταν η κινητήρια δύναμη στη συνολική επιστροφή της βιομηχανίας μετά την πανδημία.

«Αν και η άνοδος που βιώσαμε τον τελευταίο χρόνο αρχίζει να μετριάζεται, αναμένουμε ότι ο συγκεκριμένος κλάδος ταξιδίων θα παραμείνει ανθεκτικός τα επόμενα τρίμηνα».

Η Ένωση Ταξιδίων επανέλαβε επίσης την ανάγκη βελτίωσης της συνολικής εμπειρίας αεροπορικών ταξιδιών μέσω του νομοσχεδίου επανέγκρισης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας και μείωσης του χρόνου αναμονής των τελωνείων στα αεροδρόμια των ΗΠΑ και σε άλλα λιμάνια εισόδου που αντιμετωπίζουν «υπερβολικές» καθυστερήσεις.

Θέλει επίσης μεγαλύτερη ομοσπονδιακή εστίαση στην ανάπτυξη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, όπως έχουν κάνει άλλες χώρες.

Ο κ.Freeman υπογράμμισε: «Τα ταξίδια είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της οικονομίας και του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ, επομένως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να θεσπίσει πολιτικές για να διασφαλίσει ότι η βιομηχανία μας θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη ζήτηση τα επόμενα χρόνια».