Oι ταξιδιωτικοί πράκτορες στη Βρετανία είχαν αυξημένες πωλήσεις κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τη χαλάρωση των τεστ covid, αλλά ανέφεραν ανάμεικτες απόψεις για το επόμενο έτος.

Πολλές επιχειρήσεις δήλωσαν ότι κατακλύστηκαν από υποψήφιους πελάτες το πρώτο Σάββατο μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι καταργεί τα rapid τεστ πριν από την αναχώρηση και τα PCR κατά την άφιξη.

Η Gemma Antrobus, διευθύνουσα σύμβουλος της Haslemere Travel, Surrey, δήλωσε: “Έχω ξετρελαθεί. Τα επίπεδα των επισκέψεων είναι εξαιρετικά υψηλά, τόσο υψηλά όσο ήταν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

“Ακούω τώρα απαντήσεις από πελάτες από τους οποίους δεν είχα ακούσει τίποτα κατά τη διάρκεια του Covid και οι οποίοι δεν έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό. Αισθάνομαι αισιόδοξη. Κάνουμε κάποια βήματα στο δρόμο προς την ανάκαμψη”.

Ο Chris Bailey, ιδιοκτήτης της Bailey’s Travel, η οποία διαθέτει πρακτορείο στο Leighton Buzzard και στο Wellingborough, παραδέχθηκε ότι “ξεχειλίζει από δουλειές που πρέπει να κάνει” ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης εμπιστοσύνης των καταναλωτών την τελευταία εβδομάδα.

Ο ίδιος δήλωσε:  “Οι πωλήσεις σίγουρα επιταχύνθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο κάναμε τόσα πολλά όσα και ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα”.

Παραδέχτηκε όμως ότι θα ήταν “έκπληξη αν επιστρέφαμε στα επίπεδα (των πωλήσεων) του Ιανουαρίου 2020”.

Ο Lee Hunt, ιδιοκτήτης του Deben Travel, Woodbridge, Suffolk, δήλωσε ότι το πρακτορείο του απόλαυσε ένα καλύτερο Σάββατο, αλλά προειδοποίησε: “Δεν έχουμε βγει ακόμα από το δάσος”.

Όπως είπε,”Το Σάββατο κάναμε περισσότερες κρατήσεις από όσες είχαμε σε μία μόνο ημέρα εδώ και δύο χρόνια, αλλά δεν έχουμε ακόμα αρκετή δουλειά. Μόλις που βλέπουμε το δάσος μέσα από τα δέντρα, αλλά έχουμε ακόμα αρκετή απόσταση να διανύσουμε”.

Ο David McDonald, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου πρακτορείων World Travel Lounge στη βορειοδυτική Αγγλία, ήταν πιο αισιόδοξος, κάνοντας λόγο για “φως στην άκρη του τούνελ” το οποίο το εμπόριο “πλησιάζει γρήγορα”.

Η διευθύντρια της Travology Travel, με έδρα το Τσέστερ, Lucy Clarke, συμφώνησε: “Πιστεύω ότι θα γνωρίσει ακόμη μεγαλύτερη άνθηση τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι άνθρωποι ταξιδεύουν περισσότερο και οι άλλοι το βλέπουν αυτό. Ο κόσμος θέλει απεγνωσμένα να πάει και με το τέλος των εξετάσεων κατά την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο για τους εμβολιασμένους έχει βοηθήσει. ”

Οι πράκτορες της Σκωτίας ανέφεραν παρόμοια αύξηση των πωλήσεων μετά την ελάφρυνση των περιορισμών λίγο μετά την Αγγλία.

Η Jacqueline Dobson, πρόεδρος της Barrhead Travel, η οποία διαθέτει πρακτορεία στη Σκωτία και την Αγγλία, δήλωσε: “Η χαλάρωση των δοκιμών ενθάρρυνε σίγουρα περισσότερες πωλήσεις την περασμένη εβδομάδα”.