Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς αισθάνονται πιο αισιόδοξοι αυτή τη στιγμή συγκριτικά με τους τελευταίους 12 μήνες. Συγκεκριμένα, πιστεύουν ότι υπάρχει φως στο τέλος τούνελ του κορωνοϊού. Αυτό προέκυψε από πρόσφατη δημοσκόπηση σε 2.000 ενήλικες.

Μόνο το 37% των Βρετανών θεώρησε ότι θα μπορούσαν να επιβληθούν και πάλι περιορισμοί μετά την άρση τους ή ότι θα υπήρχε άλλο εθνικό Lockdown.

Τι τους έλλειψε περισσότερο

Σχεδόν όλοι οι ενήλικες που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι το φως του ήλιου ήταν σημαντικό για τη σωματική και ψυχική τους ευημερία. Επίσης υποστήριξαν  ότι υπέφεραν ως αποτέλεσμα των κοινωνικών περιορισμών κατά τους σκοτεινούς χειμερινούς μήνες.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε από τη Hyundai, διαπίστωσε ότι λίγο περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες είχαν βρει το τρίτο lockdown πιο δύσκολο από το πρώτο που επιβλήθηκε τον Μάρτιο του 2020.

  • Τα τρία τέταρτα παραδέχθηκαν ότι ένιωθαν να βρίσκονται σε λήθαργο και κοιμόντουσαν κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Τα δύο τρίτα δήλωσαν ότι υπέφεραν από επίμονη χαμηλή διάθεση ή απώλεια ενδιαφέροντος για καθημερινές δραστηριότητες.

Ωστόσο, η πλειοψηφία ομολόγησε ότι υπάρχει μια αίσθηση ενθουσιασμού σχετικά με το τέλος των περιορισμών. Το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων σχεδίαζε να υιοθετήσει μια πιο θετική νοοτροπία μετά την πανδημία.