Σύνταξη: tourismtoday.gr

Την αισιοδοξία τους για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν, εξέφρασαν οι ξενοδόχοι στα Χανιά κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης τους.

Οπως τόνισε ο Μανώλης Γιαννούλης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων «η φετινή χρονιά δεν έχει καμία σχέση με την περσινή. Πέρσι υπήρχαν έντονα προβλήματα, φαίνεται όμως πια ότι πολύς κόσμος που είχε φύγει κατά τη διάρκεια της πανδημίας από τον ξενοδοχειακό κλάδο, επανέρχεται.

Επομένως τα προβλήματα είναι πολύ λιγότερα. Πανελλαδικά λείπουν 60.000 θέσεις εργασίας, γίνονται ωστόσο προσπάθειες για μετακλητούς από τρίτες χώρες ενώ υπάρχει ενδιαφέρον να δουλέψουν άνθρωποι και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.»

Σχετικά με την επέκταση της τουριστικής σεζόν αλλά και στη διαφοροποίηση των αγορών προέλευσης, υπογράμμισε πώς «πριν από 10 χρόνια οι Σκανδιναβοί ήταν το 75% της τουριστικής μας αγοράς. Σήμερα είναι κάτω από 40%, ενώ πρώτη εθνικότητα είναι πλέον οι Άγγλοι. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας συντονισμένης και σταθερής προσπάθειας να ανοίξουμε τον νομό σε νέες αγορές».

Επιπλέον, έκανε λόγο για αναβάθμιση και άλματα βελτίωσης ποιότητας που παρατηρείται σε καταλύματα ανεξαρτήτως τύπου και κατηγορίας.
«Ακόμα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η Ελλάδα και συγκεκριμένες περιοχές όπως η Κρήτη, είναι πολύ μπροστά από ανταγωνιστές άλλων χωρών. Εκεί που υποφέρουμε ακόμα είναι οι δημόσιες υποδομές οι οποίες χρειάζονται άμεση βελτίωση».