Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο επικεφαλής της TUI Φριτζ Γιούσεν έδωσε μια αισιόδοξη εκτίμηση για τις καλοκαιρινές διακοπές. Ποντάροντας στο 3μηνο από τον Ιούλιο. Παράλληλα επαναλαμβάνει τις εκκλήσεις του κλάδου, για μειωμένο κόστος της δοκιμής Covid.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI δήλωσε στο BBC ότι τα επιτυχημένα προγράμματα εμβολίων θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη του ταξιδιού.
Και υπογράμμισε πώς είναι αισιόδοξος για το καλοκαίρι, με ήδη 2,8 εκατομμύρια κρατήσεις.

Η κερδοφορία στο τρίμηνο που αρχίζει τον Ιούλιο

Επισημαίνοντας την επιτυχία των προγραμμάτων εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη δήλωσε πεπεισμένος πώς «θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι».

«Η σημαντική σεζόν είναι ο Ιούνιος και μετά, τόνισε. Οπότε ό,τι κάνουμε τώρα δεν είναι τόσο σημαντικό.
Η κερδοφορία μας είναι στην πραγματικότητα το τρίμηνο που αρχίζει τον Ιούλιο».

Η μεγαλύτερη ταξιδιωτική ομάδα της Ευρώπης θα λειτουργήσει έως και το 75% του κανονικού της προγράμματος για τη θερινή περίοδο από τον Ιούλιο και μετά.

Ο Φριτζ Γιούσεν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ορισμένες χώρες να ζητήσουν από τους ταξιδιώτες να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί πριν τους επιτραπεί η είσοδος.
Αν και η απόδειξη αρνητικού αποτελέσματος δοκιμής είναι εξίσου αποτελεσματική στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού, ανέφερε.
Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το κόστος των δοκιμών πρέπει να μειωθεί.

«Όσο πιο φθηνό γίνει, τόσο καλύτερα θα λειτουργεί. Και θα είναι λιγότερο επιβλαβές για τη γενική οικονομία», δήλωσε ο Φριτζ Γιούσεν.

Θετικές οι προοπτικές και για το 2022

«Βλέπουμε έντονη ζήτηση για το επόμενο καλοκαίρι στο Ηνωμένο Βασίλειο με κρατήσεις έως και 120%, υπογράμμισε.
Και ιδίως το Μάιο του 2022 έχει ήδη αυξηθεί περισσότερο από 150%».

Θα υπάρξει μια «ισχυρή καλοκαιρινή επιχείρηση στον τουρισμό φέτος» εάν οι κανόνες κορωνοϊού είναι χαλαροί, είπε ο Φριτζ Γιούσεν.
Επισημαίνοντας πως «οι προοπτικές αυτού του είδους είναι τουλάχιστον καλές στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Η TUI αποκάλυψε ότι σκοπεύει να κλείσει 48 ακόμη καταστήματα λιανικής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δηλώνοντας ότι ο ταξιδιωτικός κλάδος «αντιμετωπίζει μία άνευ προηγουμένου πίεση».

Η TUI αναγκάστηκε να δανειστεί δισεκατομμύρια ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση για να αντεπεξέλθει, καθώς τα ταξίδια έκλεισαν για μεγάλο μέρος του περασμένου έτους λόγω της πανδημίας.

Ο Φριτζ Γιούσεν είπε ότι το γερμανικό κράτος μπήκε σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας. Η εταιρεία αγωνιζόταν να επιβιώσει. Και δεν μπορούσε να συγκεντρώσει χρήματα από ιδιώτες επενδυτές.

«Το Βερολίνο είναι ένας πολύ ορθολογικός επενδυτής, είπε. Η Γερμανία θα ήθελε να κλείσει το δάνειο το συντομότερο δυνατό».