Το 1,23 τρις. δολάρια αναμένεται να αγγίξει η αγορά πολυτελών ταξιδίων κατά τύπο, καταναλωτή και γεωγραφική θέση σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση και πρόβλεψη της Technavio.

Παράλληλα, αναμένεται να σημειώσει μια επιβραδυνόμενη δυναμική ανάπτυξης με CAGR 25,7% κατά την προβλεπόμενη περίοδο.

Το τμήμα ταξιδιών πολυτελείας εσωτερικού αναμένεται να συμβάλει στη σημαντική ανάπτυξη της αγοράς. Η ανάπτυξη των εγχώριων ταξιδιών πολυτελείας οφείλεται στους εύκολους κυβερνητικούς κανονισμούς, την έλλειψη θεμάτων ανταλλαγής νομισμάτων και την εξοικείωση με τον πολιτισμό και τη γλώσσα. Η Ινδία, η Κίνα και οι ΗΠΑ είναι οι πιο προτιμώμενοι προορισμοί για εγχώρια πολυτελή ταξίδια. Ο αριθμός των εγχώριων τουριστών έχει αυξηθεί σημαντικά σε αυτές τις χώρες.

Οι βασικότεροι τύπου ταξιδιών πολυτελείς είναι οι εξής :

  • Ταξίδια περιπέτειας.
  • Εξατομικευμένα ταξίδια.
  • Cruising And Yachting.
  • Μαγειρική, γαστρονομία.

Η Ευρώπη πρωτοστατεί στην ανάπτυξη των ταξιδικών πολυτελείας

Το 30% της ανάπτυξης της αγοράς θα προέλθει από την Ευρώπη κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι βασικές αγορές για πολυτελή ταξίδια στην Ευρώπη.

Η ανάπτυξη της αγοράς σε αυτήν την περιοχή θα είναι πιο αργή από την ανάπτυξη της αγοράς σε άλλες περιοχές. Παράγοντες όπως το αυξανόμενο διαθέσιμο εισόδημα, ο αυξανόμενος αριθμός baby boomers και η αυξανόμενη ζήτηση για εξατομικευμένες διακοπές θα τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη της αγοράς.

Επιπλέον, η παρουσία πολυάριθμων εξωτικών προορισμών, η διαθεσιμότητα εύκολων μεταφορικών εγκαταστάσεων, η ταχεία αύξηση του αριθμού των φεστιβάλ τροφίμων και ποτών και η παρουσία μεγάλων πωλητών θα ωθήσουν την ανάπτυξη της αγοράς πολυτελών ταξιδιών στην Ευρώπη κατά την προβλεπόμενη περίοδο.