tourism today_sbcΚαι η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων στην εκπομπή Tourism Today αυτής της εβδομάδας.

Σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αφήνει ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης, με αφορμή τη νέα πρόταση για τον αγροτουρισμό από το κόμμα δια της Κοινοβουλευτικής Υπεύθυνης Τουρισμού Α. Γκερέκου. Ο κ. Νικητιάδης, μιλώντας στην εκπομπή Tourism Today, εκφράζει την απορία του για το νέο θεσμικό πλαίσιο που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για τον αγροτουρισμό, καθώς, όπως αναφέρει υπάρχει έτοιμο νομοσχέδιο, το οποίο μάλιστα επί θητείας του είχε περάσει δύο φορές από το υπουργικό συμβούλιο. Την ίδια ώρα, ο κ. Νικητιάδης διερωτάται γιατί το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ανήκει στη συγκυβέρνηση, έρχεται με πρόταση για τον αγροτουρισμό και όχι με σχετικό νομοσχέδιο.

Αναφερόμενος στα προβλήματα του ελληνικού τουρισμού, ο κ. Νικητιάδης κάνει λόγο για την ανάγκη προσέλκυσης νέων αεροπορικών συνδέσεων και κρουαζιερόπλοιων για homeporting, ενώ παράλληλα με την τουριστική προβολή, πρέπει να γίνει και μια σοβαρή μελέτη της αγοράς. Την ίδια ώρα, ο ίδιος προτείνει τα αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούν επενδύσεις στον τουρισμό να αποφασίζονται κατά κύριο λόγο από το ΥΠΟΤ.

Μεγάλο ενδιαφέρον ξένων και Ελλήνων επαγγελματιών του τουρισμού και στελεχών τουριστικών επιχειρήσεων, συγκεντρώνει η δεύτερη διοργάνωση του ετήσιου τουριστικού επαγγελματικού θεσμού TRAVEL TRADE ATHENS 2014 που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στην Αθήνα από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων. Αυτό δηλώνει στο Tourism Today ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΕΑΤΑ κ.Γιώργος Μπρούλιας.

Η Αθήνα, σύμφωνα με τον κ. Μπρούλια, έχει ανοδική πορεία και στον συνεδριακό τουρισμό, με τις μεγάλες διοργανώσεις να έχουν ξαναβάλει στο χάρτη την πρωτεύουσα. Όπως αναφέρει ο κ. Μπρούλιας, το 2016 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 37ο Διεθνές Συνέδριο Αρχιμαγείρων, ενώ προετοιμάζονται και άλλα μεγαλύτερα συνέδρια για τα επόμενα χρόνια

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ανάκαμψης της Αθήνας, ο κ. Μπρούλιας κάνει λόγο για το αναπτυξιακό σχέδιο “Έργο Αθήνα“, το οποίο υπό την εποπτεία της Εταιρείας Ανάπτυξης & Τουριστικής  Προβολής του Δήμου υλοποιεί έργα μέσα στην πόλη με κοινοτικούς πόρους.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της εκπομπής, παρουσιάζεται το ξενοδοχείο Grecotel Pallas Athena, ενώ μεταδίδεται και ρεπορτάζ για το discovergreece.com της Marketing Greece.

Υπενθυμίζεται ότι η εκπομπή Tourism Today προβάλλεται με παρουσιαστή το δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη από το SBC την Τετάρτη στις 22:15 και σε επανάληψη το Σάββατο στις 10:00 και την Κυριακή στις 20:00.