Όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου είναι προς το παρόν ακινητοποιημένες μετά από μια τεράστια φωτιά που ξέσπασε σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων κοντά στο κτίριο του τερματικού σταθμού.

Το αεροδρόμιο αναφέρει ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί μέχρι τις 15:00 σήμερα το μεσημέρι.

Η πυρκαγιά του αεροδρομίου προκάλεσε «σημαντική δομική κατάρρευση» του τερματικού στάθμευσης αυτοκινήτων που απέχει περίπου πέντε λεπτά με τα πόδια από το κτίριο του τερματικού σταθμού.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Bedfordshire εκτιμά ότι περίπου 1.200 αυτοκίνητα βρίσκονταν στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων εκείνη τη στιγμή.

Τέσσερις πυροσβέστες και ένας εργαζόμενος στο αεροδρόμιο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο λόγω των επιπτώσεων της εισπνοής καπνού και η αστυνομία του Bedfordshire προέτρεψε τους ανθρώπους να μην πηγαίνουν στο αεροδρόμιο.

Οι επιβάτες μίλησαν για μεγάλες φλόγες και το θόρυβο των συναγερμών αυτοκινήτων και για «δυνατές εκρήξεις».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Bedfordshire είπε ότι 15 πυροσβεστικά συνεργεία καταπολέμησαν τη φωτιά στο αεροδρόμιο.
Οι εισερχόμενες πτήσεις μετά τις 21:00 μετατράπηκαν στο Λονδίνο Gatwick Stansted και ακόμη και στο Μάντσεστερ.

Η προσάραξη αναμένεται να επηρεάσει έως και 40.000 επιβάτες.

«Η πρόσβαση στο αεροδρόμιο είναι προς το παρόν περιορισμένη και ζητάμε από τους ανθρώπους να μην ταξιδεύουν στο αεροδρόμιο αυτή τη στιγμή. Ακολουθούν περαιτέρω ενημερώσεις», έγραψε στο Twitter το αεροδρόμιο.

Ο ιστότοπος του αεροδρομίου αναφέρει ότι ο χώρος στάθμευσης που πυρπολήθηκε βρίσκεται «μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια από την είσοδο του τερματικού σταθμού».