Απολαύστε αύριο Σάββατο 9 Ιουλίου, το πλούσιο μενού του DRIVE & TRAVEL, της κορυφαίας σε ακροαματικότητα εκπομπής, σύμφωνα με τις μετρήσεις.

Κάθε Σάββατο, 08.00 – 10.00, από τον «ΣΠΟΡ FM 94,6», από τους συνεργαζόμενους σταθμούς σε όλη την Ελλάδα και μέσω Διαδικτύου  σε όλο τον κόσμο.

Ο Δημήτρης Μπαλής με τη Μαρία Ακριβού και τη δημοσιογραφική επιμέλεια από την Καλλιστώ Γούναρη, προτείνουν δωρεάν καλοκαιρινό έλεγχο στη Suzuki, προσφορές για τα μοντέλα της Seat με τις νέες τιμές, τεχνικό έλεγχο στην AUTECO και μακροχρόνια ενοικίαση αυτοκινήτου από τη Leaseplan. Παράλληλα, προσκαλούν ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΥΝE LIVE να πάρουν μέρος στους διαγωνισμούς, στη σελίδα μας στο facebook…

Το «DRIVE & TRAVEL σε χρόνο… dt», η μοναδική εκπομπή με θέματα τουρισμού, πολιτισμού, περιβάλλοντος και υπαίθρου, αυτό το Σάββατο 08.00 – 10.00, παρουσιάζει:

ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:  Καθορίστηκε πλέον το νομικό πλαίσιο που θέτει όρους και προϋποθέσεις ανάπτυξης του αλιευτικού τουρισμού στην Ελλάδα, από επαγγελματίες αλιείς και κατόχους επαγγελματικών σκαφών. Η Πελοπόννησος είναι πρωτοπόρος στο θέμα αυτό και ο Δημήτρης Πολλάλης, πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου αναφέρεται σε όσα θα γίνουν..

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Tα αποτελέσματα της απευθείας σύνδεσης με το εξωτερικό, της αύξησης πτήσεων και επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Ποια είναι τα κίνητρα των μεγάλων επενδυτών και η ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα. Είναι η Καλαμάτα τουριστικό φαινόμενο; Μιλάει ο Δημήτρης Μανιάτης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

ΤΖΙ – ΤΖΙ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ: Το πρώτο εστιατόριο άφησε τη θάλασσα για το βουνό και έγινε το πιο αγαπημένο στο Μερσίνι, πάνω από την παραλία Λιβάδι και με θέα στην Αμοργό. Με το σήμα της αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας και το Tripadvisor έχει τις πιο καθαρές γεύσεις και πιστούς φανατικούς απ’ όλο τον κόσμο. Πιάτα όπως το Λεμονοριγανοκρασοδεντρολιβανάτο, είναι ένα από αυτά! Στις λιχουδιές που σερβίρει αναφέρεται αναλυτικά η Λίτσα Παπαπαύλου.  

ΣΗΜΑΔΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ: Μια από τις πιο φρέσκες αφίξεις στο νησί, στο λιμανάκι του Σταυρού. Με θέα πιάτο όλη τη Δονούσα ξεκινάει νωρίς σερβίροντας σέρτικο καφεδάκι και κρατάει ως αργά και τη σκυτάλη παραλαμβάνουν πιάτα που φεύγουν το ένα μετά το άλλο. Μισή ανάσα απόσταση από δωμάτια Donoussa Rooms και τον μαγευτικό εξώστη τους. Λεπτομέρειες από την Χρύσα Νικολοπούλου, ιδιοκτήτρια.

Μαθαίνουμε επίσης, τα νέα των αεροπορικών εταιρειών, τις προσφορές που υπάρχουν, σημαντικά θέματα περιβάλλοντος, τουρισμού, πολιτισμού και ανάπτυξης υπαίθρου.

Και βέβαια, οι ακροατές μπορούν να συμμετάσχουν σε πολλούς διαγωνισμούς:

Για έναν πλοηγό MLS Destinator Talk&Drive 43 tsp που τα κάνει όλα με φωνητικές εντολές.

Για ένα βιβλίο «Ιουστινιανός ο Ρινότμητος», του Γιώργου Λεονάρδου.

Για ένα χειροποίητο φωτιστικό από δονουσιώτικο καλάμι, προσφορά του μοναδικού εργαστηρίου χειροποίητων προϊόντων του νησιού, Μέλι/Meli.