Περισσότερα χρήματα σε σχέση με πέρυσι θα πρέπει να πληρώσουν οι σκιέρ αυτό το χειμώνα  για τα καθημερινά τους ski-passes στην Ευρώπη. Στα περισσότερα χειμερινά θέρετρα, η τιμή είναι 54 ευρώ για μία ημέρα απόλαυσης στις πλαγιές.

Ειδικότερα, η τιμή για ένα καθημερινό σκι-pass για έναν ενήλικα στην Αυστρία θα αυξηθεί κατά μέσο όρο κατά 1,14 ευρώ ή 2,72%, όπως υπολογίζεται από την εταιρεία Skigebiete-Test.de. Παράλληλα οι σκιέρ στην Αυστρία θα πληρώσουν κατά μέσο όρο 43 ευρώ για ένα καθημερινό σκι-pass.

Επιπλέον, το σκι στις Άλπεις είναι το πιο ακριβό, αλλά στην Ελβετία οι τιμές είναι ακόμη υψηλότερες. Οι ημερήσιες τιμές για ski-pass έχουν αυξηθεί κατά 0,65 ευρώ ή 1,13% έως περίπου 54 ευρώ κατά μέσο όρο. Οι τιμές στα ελβετικά χιονοδρομικά κέντρα, ωστόσο, είναι οι πιο σταθερές και έχουν καταγράψει τη μικρότερη αύξηση εδώ και τέσσερα χρόνια. Η Ιταλία είναι πρώτη στις αυξήσεις με μέση αύξηση των τιμών κατά € 1,37 φθάνοντας τα 43 ευρώ. Ως εκ τούτου, η Ιταλία είναι τόσο ακριβή όσο είναι τώρα η Αυστρία.

Φέτος για πρώτη φορά αποκαλύφθηκαν οι φθηνότεροι προορισμοί για σκι. Πρόκειται για τη Τσεχική Δημοκρατία, όπου οι επισκέπτες πληρώνουν κατά μέσο όρο € 27 για ένα καθημερινό σκι-pass. Άλλοι προορισμοί φθηνότεροι από την Αυστρία είναι η Γερμανία (34 ευρώ) και η Γαλλία (38 ευρώ).

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι αυξήσεις των τιμών είναι μακράν υψηλότερες. Ενώ η Ιταλία έχει τις υψηλότερες αυξήσεις των τιμών με 3,22%, τα ποσοστά στον Καναδά και τις ΗΠΑ είναι 6,04% και 6,81% αντίστοιχα. Στις ΗΠΑ, ένα μονοήμερο εισιτήριο κοστίζει περίπου $ 89 (€ 84) ενώ στον Καναδά περίπου 92 δολάρια Καναδά (65 ευρώ).