Οι απεργίες των εργολάβων τροφοδοσίας αεροπορικών εταιρειών που εργάζονταν για το dnata στο Gatwick ακυρώθηκαν αφού η Unite εξασφάλισε την επαναφορά των επιδομάτων βάρδιας των μελών της.

Η ανακοίνωση τον περασμένο μήνα σήμαινε ότι αεροπορικές εταιρείες όπως η easyJet και η Tui αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο να μην έχουν φαγητό ή ποτό στις πτήσεις κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων διακοπών τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Η διαμάχη αφορούσε την κατάργηση του επιδόματος βάρδιας για όλο το προσωπικό από την dnata τον περασμένο Απρίλιο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να λάβουν μείωση μισθού μεταξύ 1.500 και 2.000 λιρών, ανέφερε το συνδικάτο.

Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι ψήφισαν υπέρ της δράσης, αλλά οι απεργίες στη συνέχεια αναβλήθηκαν για να επιτρέψουν περαιτέρω συνομιλίες .

Τώρα η Unite είπε ότι εξασφάλισε την επαναφορά του επιδόματος βάρδιας, με τους εργαζόμενους να λαμβάνουν πλήρεις αποδοχές καθώς και να διατηρούν ένα ασφάλιστρο που είχε συμφωνηθεί προηγουμένως για τη νυχτερινή βάρδια.

Η Sharon Graham, γενική γραμματέας της Unite, δήλωσε: «Η Unite δεν ανέχεται ποτέ επιθέσεις στις δουλειές, τους όρους ή τις προϋποθέσεις των μελών μας και χαίρομαι που αυτή η διαφωνία επιλύθηκε με επιτυχία».

Ο περιφερειακός αξιωματικός του Unite, Dominic Rothwell, πρόσθεσε: «Αυτό το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τη σκληρή δουλειά των αντιπροσώπων του Unite dnata στο χώρο εργασίας και δείχνει τη δύναμη του να είσαι σε ένα σωματείο».

Η EasyJet είχε πει ότι θα συνεργαζόταν με το dnata για να διασφαλίσει ότι υπήρχαν «σχέδια έκτακτης ανάγκης» εάν η δράση είχε προχωρήσει.