Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ritz-Carlton Yacht Collection (RCYC) δεν θα κάνει το ντεμπούτο της από τον Πειραιά, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 31 Αυγούστου.
Η γραμμή κρουαζιέρας, ανέστειλε την κυκλοφορία του πρώτου megayacht της Evrima, για τα μέσα Οκτωβρίου, αλλάζοντας και λιμάνι.

Το Evrima έχει πληγεί από μια σειρά αποτυχιών κατά την κατασκευή του, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως τον Φεβρουάριο του 2020.
Αυτή η νέα αλλαγή στο ντεμπούτο της Ritz-Carlton Yacht Collection τα τελευταία δύο χρόνια, είναι η όγδοη.

Το Evrima με 298 επιβάτες επρόκειτο να αποπλεύσει στις 31 Αυγούστου από τον Πειραιά, σε ένα 10ήμερο ταξίδι από την Ελλάδα προς Ιταλία, με το δρομολόγιο να περιλαμβάνει Πάργα, Κέρκυρα, διανυκτέρευση στο Ντουμπρόβνικ, Κόρτσουλα και Ρόβινι στην Κροατία, Κόπερ στη Σλοβενία ​​πριν ολοκληρωθεί στην Κιότζα (κοντά στη Βενετία) στις 10 Σεπτεμβρίου.

Αλλά, όπως ανακοινώθηκε, το πολυτελές γιοτ με τις 149 σουίτες, θα ξεκινήσει από τη Βαρκελώνη στις 15 Οκτωβρίου 2022.

Το 2024, από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο, το megayacht θα πραγματοποιήσει ταξίδια στη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την Ritz-Carlton Yacht Collection η καθυστέρηση οφείλεται στις συνεχιζόμενες παγκόσμιες προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας και η «άνευ προηγουμένου καθυστέρηση» των υλικών που είναι απαραίτητα για το τελικό στάδιο της κατασκευής.

Η γραμμή πρόσθεσε ότι θα επικοινωνήσει με τους επηρεαζόμενους επισκέπτες και πράκτορες, στους οποίους θα προσφέρεται η επιλογή επαναπρογραμματισμού του ταξιδιού τους ή επιστροφή χρημάτων.

Το Evrima είναι το πρώτο από τα τρία πλοία megayacht που κατασκευάζονται με την επωνυμία συνώνυμη με την κορυφαία αλυσίδα ξενοδοχείων και θέρετρων της Marriott.

Δύο ακόμη νέας κατασκευής megayacht, τα Ilma και Luminara έχουν προγραμματιστεί να ενταχθούν στον στόλο Ritz-Carlton το 2024 και το 2025, αντίστοιχα.

Οι κρουαζιέρες της Ritz-Carlton Yacht Collection είναι για κάτω από 300 επιβάτες και θα προσφέρουν στους ταξιδιώτες πιο αυθεντικές, εξατομικευμένες εμπειρίες.

Ένα από τα πλεονεκτήματα πλοίων του στόλου της είναι να μπορούν να εισέλθουν σε απομακρυσμένα λιμάνια που δεν μπορούν να προσεγγίσουν μεγαλύτερα πλοία.