Σύνταξη tourismtoday.gr

Το αεροδρόμιο Vincenzo Bellini της Κατάνια, στο νότιο ιταλικό νησί της Σικελίας, ανέστειλε τις πτήσεις μέχρι την Τετάρτη, λόγω πυρκαγιάς, που ξέσπασε την Κυριακή το βράδυ στον τερματικό σταθμό αναχωρήσεων.

Οι πτήσεις αναστέλλονται μέχρι την Τετάρτη 19 Ιουλίου, στις 14:00. Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί εάν αυτό αφορά όλες ή μόνο ορισμένες πτήσεις.

Αν και η φωτιά έχει σβήσει, ο τερματικός σταθμός αναχωρήσεων, όπου ξέσπασε η φωτιά, εξακολουθεί να είναι γεμάτος καπνό.
Η φωτιά ξέσπασε στο ισόγειο του αεροδρομίου και επεκτάθηκε στον τερματικό σταθμό αναχωρήσεων που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο.
Αρκετοί επιβάτες νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα και σε κατάσταση σοκ, ενώ οι αρχές διερευνούν για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ορισμένες εισερχόμενες πτήσεις εξυπηρετούνται σε άλλα αεροδρόμια της Σικελίας, όπως το Παλέρμο και το Κομίσο.

Το αεροδρόμιο Κομίσο απέχει 2 ώρες οδικώς από το αεροδρόμιο της Κατάνια. Ενώ το Παλέρμο απέχει 4 ώρες οδικώς. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι επιβάτες θα λάβουν αποζημίωση ή βοήθεια για τα απρόσμενα έξοδα.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες, ακόμη και μεταξύ μεγάλων πόλεων, είναι περιορισμένες στη Σικελία.

Ο επίσημος ιστότοπος του αεροδρομίου της Κατάνια δεν είχε νέα ή συμβουλές για τους επιβάτες.

Από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, μόνο η ιταλική ITA Airways έχει εκδώσει ανακοίνωση προς τους επιβάτες, υπογραμμίζοντας ότι “λόγω πυρκαγιάς, το αεροδρόμιο της Κατάνια θα είναι κλειστό μέχρι τις 14:00 στις 19/7. Υπάρχουν επίσης πολύ σημαντικές ακυρώσεις και καθυστερήσεις. Ελέγξτε την πτήση σας κατάσταση στις Πληροφορίες πτήσης πριν ταξιδέψετε στο αεροδρόμιο.”

Η Ιταλία βρίσκεται αυτή τη στιγμή εν μέσω ενός μεγάλου καύσωνα. Το Παλέρμο, η μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας, είναι μία από τις 16 ιταλικές πόλεις με προειδοποιήσεις για υψηλές θερμοκρασίες έως και 48 βαθμούς Κελσίου αυτή την εβδομάδα.