Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ολα τα ταξίδια που έχουν κρατηθεί στην FTI ακυρώνονται μέχρι τις 5 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο Axel Bierbach προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας του tour operator.

Με στόχο τις ταχύτερες δυνατές λύσεις, η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να ενημερώνει για τις ακυρώσεις πελάτες, ξενοδόχους, πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες.

Η απόφαση επηρεάζει όλες τις κρατήσεις για διακοπές αλλά και υπηρεσίες σε FTI Touristik, 5vorFlug και BigXtra Touristik.
Το μεγαλύτερο μέρος τους αφορά τουρίστες από Αυστρία, Κάτω Χώρες, Γερμανία και  Ελβετία.

Οι τουρίστες που επηρεάζονται μπορούν πλέον να κάνουν κράτηση για εναλλακτικές διακοπές σε άλλους διοργανωτές, χωρίς να ανησυχούν μήπως καταλήξουν σε διπλή κράτηση.
Ωστόσο, λόγω της πτώχευσης του FTI, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή πολλή επιπλέον δουλειά.

Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με ανταγωνιστές

Το τι θα συμβεί μετά τις 5 Ιουλίου, μένει να το δούμε. Μια λύση για να πραγματοποιηθούν αυτά τα ταξίδια «φαίνεται πιθανή, αλλά όχι τις επόμενες ημέρες», σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της FTI.

Οπως υπογραμμίζει ο Axel Bierbach «βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικές διαπραγματεύσεις με ανταγωνιστές, στο πλαίσιο των οποίων διερευνούμε κατά πόσον είναι δυνατή και πρακτικά εφικτή η ανάληψη των οργανωμένων διακοπών».

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε μπορεί να υποβληθεί η αίτηση για την επιστροφή χρημάτων των πελατών. Γεγονός είναι ότι οι ταξιδιώτες θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους, όπως τους έχει διαβεβαιώσει το Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης (DRSF).