Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σε πορτοκαλί προειδοποίηση (κίνδυνος για τη ζωή) λόγω χιονόπτωσης και πάγου -που δεν πρόκειται να αρθεί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής- είναι μεγάλο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Χιονοθύελλες ύψους έως και 40 εκατοστών θα πλήξουν τη Βρετανία την σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή.

Σφοδρή χιονόπτωση από χθες παρέλυσε και τα αεροδρόμια. Καθήλωσε αεροσκάφη, ακύρωσε πτήσεις και καθυστέρησε δρομολόγια.

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις στα αεροδρόμια της Βρετανίας λόγω χιονιού

Το Χίθροου ήταν το αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου που επλήγη περισσότερο από το χιόνι και τον πάγο.

Σύμφωνα με την ανάλυση της κακοκαιρίας από τοMet Office το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε χθες Τετάρτη την πιο κρύα θερμοκρασία του Μαρτίου από το 2010.

  • Στον κόμβο του Λονδίνου ακυρώθηκαν 69 πτήσεις το 12% του συνόλου μέχρι χθες στις 7 μ.μ., σύμφωνα με στοιχεία της Cirium.
    Το Χίθροου κατέγραψε επίσης έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς καθυστερήσεων μεταξύ των πέντε κορυφαίων αεροδρομίων της χώρας, με μόνο το 8% των πτήσεων να αναχωρούν στην ώρα τους.
  • Το αεροδρόμιο του Μπρίστολ, αναγκάστηκε να κλείσει τον διάδρομο του λόγω της έντονης χιονόπτωσης από το πρωί της Τετάρτης. Στον αερολιμένα διακόπηκαν οι πτήσεις μέχρι αργά το βράδυ.
  • Το Γκάτγουικ αντιμετώπισε επίσης διαταραχή. Το 6% των πτήσεων του ακυρώθηκαν -που ισοδυναμεί με 15- και μόνο το 4% των δρομολογίων του αναχώρησαν έγκαιρα.
  • Το αεροδρόμιο στο Εδιμβούργο ακυρώθηκε το 5% των πτήσεων με λιγότερες από τις μισές (44%) να αναχωρούν στην ώρα τους.

Στάνστεντ και Μάντσεστερ, λειτούργησαν κανονικά

Το Στάνστεντ και το Μάντσεστερ δεν είδαν σφοδρή χιονόπτωση Και στα δύο αεροδρόμια το 99% των πτήσεων πραγματοποιήθηκαν όπως είχαν προγραμματιστεί.

Ποιες περιοχές επηρεάζει η πορτοκαλί προειδοποίηση

Η πορτοκαλί προειδοποίηση που επηρεάζει μια περιοχή μεταξύ Στόουκ-ον-Τρεντ και Ντάραμ πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 3 μ.μ. σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου, υποδηλώνει καθυστερήσεις στα ταξίδια και διακοπές ρεύματος.
Η περιοχή που επηρεάζεται από την πορτοκαλί προειδοποίηση περιλαμβάνει την περιοχή Πέικ Ντίστρικτ, το Λιντς, το Γιορκσάιρ Ντέιλς και Βόρειο Πένινς.

Περίπου 10 έως 20 εκατοστά χιονιού είναι πιθανό να πέσουν σε μεγάλο μέρος των Μίντλαντς, τη βόρεια Αγγλία και τη νότια Σκωτία, με 30-40 εκατοστά σε ορισμένα μέρη, με τις καιρικές συνθήκες να αναμένεται να επιμείνουν μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Μια περαιτέρω κίτρινη προειδοποίηση για χιόνι και πάγο καλύπτει ολόκληρη την Αγγλία και την Ουαλία, εκτός από τη νότια ακτή και τη Δυτική χώρα, από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έως τις 7 το πρωί της Παρασκευής.