Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι καταιγίδες σε όλη την Ευρώπη και οι ελλείψεις προσωπικού οδήγησαν σε εκτεταμένες καθυστερήσεις πτήσεων στο Γκάτγουικ, στην έναρξη της περιόδου αιχμής των καλοκαιρινών διακοπών.

Τουλάχιστον 70 πτήσεις ακυρώθηκαν -από την περασμένη Δευτέρα έως σήμερα τα ξημερώματα- με σχεδόν τις μισές από την easyJet, τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στο αεροδρόμιο.
Οι πτήσεις της Vueling, της Wizz Air και της Norwegian Air επηρεάστηκαν επίσης.

Ορισμένοι επιβάτες αντιμετώπισαν αναμονή έως και 24 ωρών καθώς επιβλήθηκαν περιορισμοί στις εισερχόμενες πτήσεις λόγω κακοκαιρίας στην Ευρώπη.

Το Γκάτγουικ έχει τις περισσότερες πτήσεις προς την Ευρώπη από οποιοδήποτε άλλο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου και μπορεί να επηρεαστεί δυσανάλογα από τυχόν προβλήματα στην ήπειρο.

Οι ελλείψεις προσωπικού στο προσωπικό ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ήταν άλλος ένας λόγος διακοπής των πτήσεων, για λόγους ασφαλείας.

Το Γκάτγουικ ζήτησε συγγνώμη για τις καθυστερήσεις, επισημαίνοντας ότι οι καταιγίδες οδήγησαν σε περιορισμούς στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.
Τμήματα ηπείρου, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, επλήγησαν από πλημμύρες και ισχυρούς ανέμους το τελευταίο διήμερο.

Το θέμα πρωτοεμφανίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας με το αεροδρόμιο να αναγκάζεται να ακυρώσει μία στις 10 πτήσεις και δεκάδες άλλες να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις.

Η διακοπή της υπηρεσίας επεκτάθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης, αναγκάζοντας τους ταξιδιώτες να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία και να περιμένουν τις επαναπρογραμματισμένες πτήσεις.