Περισσότερες από 100 πτήσεις προς/από το Χίθροου ακυρώθηκαν σήμερα λόγω της κακοκαιρίας, με τις αρχές να δίνουν πορτοκαλί προειδοποίηση για το χιόνι και τον πάγο σε μεγάλο μέρος της Αγγλίας και τμήματα της Σκωτίας.

Έχουν ακυρωθεί στην πλειοψηφία πτήσεις της British Airways στο εσωτερικό προς το Εδιμβούργο, τη Γλασκόβη και το Μάντσεστερ, καθώς και στο Άμστερνταμ, το Δουβλίνο, τη Γενεύη και το Παρίσι και οι διατλαντικές προς Νέα Υόρκη και Σικάγο.

Από τα αεροδρόμια του Λονδίνου 10 πτήσεις έχουν ακυρώσει η Lufthansa και η θυγατρική της Eurowings, συμπεριλαμβανομένων των δρομολογίων σε Φρανκφούρτη, Μόναχο και Σάλτσμπουργκ.

Οπως δήλωσε εκπρόσωπος της British Airways “λόγω της κακοκαιρίας και των περιορισμών σε ορισμένα αεροδρόμια που πετάμε προς/από, έχουμε συγχωνεύσει ένα μικρό αριθμό πτήσεων από το Χίθροου για να διασφαλίσουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των επιβατών μας είναι σε θέση να ταξιδέψει στους προορισμούς που είχε προγραμματίσει.

Λυπούμαστε που ορισμένες από τις πτήσεις μας θα καθυστερήσουν, καθώς τα αεροσκάφη θα ελεγχθούν ως προς την ασφάλεια στην απογείωση”.

Οι επιβάτες που πρόκειται να πετάξουν από/προς το Χίθροου, το Γκάτγουικ και το Λονδίνο Σίτι, έχουν την ευκαιρία να αναβάλουν το ταξίδι τους μέχρι την Τετάρτη.