Σύνταξη tourismtoday.gr

Με προβλήματα θα πραγματοποιηθούν τα αεροπορικά ταξίδια στην Γαλλία 7 και 8 Μαρτίου, λόγω απεργίας στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Παράλληλα στην απεργία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους.

Η αντιπαράθεση μεταξύ συνδικάτων και κυβέρνησης στην Γαλλία συνεχίζεται για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Μετά από ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων οι κινητοποιήσεις επανέρχονται από αύριο. Πολλά συνδικάτα -όπως στους σιδηροδρόμους- ανακοινώνουν συνεχιζόμενες κυλιόμενες απεργίες, πέρα από την αυριανή.

Η νέα απεργία θα έχει πιο σοβαρό αντίκτυπο στις αεροπορικές εταιρείες από τις προηγούμενες. Έως και το 30% των πτήσεων θα ακυρωθούν τόσο στις 7 Μαρτίου όσο και στις 8 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) είπε στις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν το:

  • 20% των πτήσεων που εισέρχονται και εξέρχονται από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού.
  • 30% των πτήσεων από/προς Παρίσι (Orly), Μπωβαί, Μπορντό, Λιλ, Λιόν, Μασαλία, Μονπελιέ, Νάντη, Νίκαια και Τουλούζη.

Οι αεροπορικές εταιρείες θα ειδοποιήσουν τους επιβάτες των οποίων οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί.
Παράλληλα θα υπάρξουν επιπτώσεις και καθυστερήσεις σε άλλες πτήσεις, κάτι που σύμφωνα με την DGAC θα μπορούσε να συμβεί από το βράδυ της Δευτέρας έως το πρωί της Πέμπτης.

Απεργία στους σιδηρόδρομους

Η απεργία θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους σιδηροδρόμους και συνιστάται στους πολίτες να ακυρώσουν ή να αναβάλουν τυχόν ταξίδια με τρένο.

Οι γραμμές TGV υψηλής ταχύτητας θα διαταραχθούν σοβαρά. Μόνο 1 στα 5 δρομολόγια θα εκτελούνται στις ανατολικές, βόρειες και νοτιοδυτικές γραμμές.
Νοτιανατολικά θα εκτελείται 1 δρομολόγια από τα 3 και 1 στα 4 στις οικονομικές γραμμές Ouigo.

Δεν θα πραγματοποιηθούν καθόλου δρομολόγια στις γραμμές Intercite, ενώ 1 στα 5 των κανονικών δρομολογίων θα εκτελούνται με τα τοπικά τρένα TER.

Οι απεργίες θα επηρεάσουν επίσης τα διεθνή δρομολόγια, με 2 στα 3 από τα κανονικά δρομολόγια να εκτελούνται στο Eurostar και το Thalys.
Δεν θα πραγματοποιηθούν καθόλου δρομολόγια προς τη Γερμανία και την Ισπανία, 1 δρομολόγιο προς την Ιταλία και 1 στα 5 από τα κανονικά δρομολόγια προς την Ελβετία.

Όλα τα σιδηροδρομικά συνδικάτα έχουν καλέσει σε κυλιόμενες απεργίες που θα συνεχιστούν και μετά την Τρίτη.

Ήδη, οι βρετανικές αρχές εξέδωσαν ταξιδιωτική προειδοποίηση για τους πολίτες τους που σχεδιάζουν να επισκεφθούν τη Γαλλία τις επόμενες εβδομάδες, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων.