Η Ryanair αναγκάστηκε να ακυρώσει πολλές πτήσεις αργότερα αυτό το χειμώνα, καθώς φαίνεται ότι θα λάβει λιγότερα νέα αεροσκάφη από τον κατασκευαστή Boeing από ό,τι αναμενόταν.

Ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί «ορισμένες μειώσεις δρομολογίων για το χειμώνα του 2023 ως άμεσο αποτέλεσμα των καθυστερήσεων παράδοσης αεροσκαφών Boeing κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου έως Δεκεμβρίου».

Ο οικονομικός αερομεταφορέας ανέμενε να παραλάβει 27 αεροσκάφη μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου, αλλά τώρα αναμένει να παραλάβει μόνο 14 αεροσκάφη μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου.

Λέγεται ότι αυτό οφείλεται στις καθυστερήσεις στην παραγωγή στις εγκαταστάσεις του Spirit Fuselage στη Wichita, σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις επισκευής και παράδοσης της Boeing στο Σιάτλ.

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι συνεργάζεται με την Boeing για να προσπαθήσει να επιταχύνει τις παραδόσεις την περίοδο Ιανουαρίου έως Μαΐου 2024, ώστε να μπορέσει να εισέλθει στην περίοδο αιχμής του καλοκαιριού του 2024 με και τις 57 νέες παραδόσεις αεροσκαφών Boeing όπως αναμένεται.

Οι περικοπές σημαίνουν ότι η Ryanair μειώνει τον αριθμό των αεροσκαφών που εδρεύουν στο Charleroi κατά τρία. Αεροσκάφη με βάση το Δουβλίνο από δύο και θα μειώσει κατά πέντε αεροσκάφη σε τέσσερις ιταλικές βάσεις, συμπεριλαμβανομένων του Μπέργκαμο, της Νάπολης και της Πίζας.

Θα υπάρξουν επίσης μειώσεις αεροσκαφών στα αεροδρόμια East Midlands, Πόρτο και Κολωνίας.

Η αεροπορική εταιρεία ζήτησε συγγνώμη για αυτές τις «αναπόφευκτες» μειώσεις, προσθέτοντας: «Η Ryanair δεν έχει εφεδρικό αεροσκάφος αυτόν τον χειμώνα, καθώς η προγραμματισμένη συντήρηση είναι απαραίτητη σε ολόκληρο τον στόλο μας με περισσότερα από 550 αεροσκάφη, προκειμένου να είναι όλα σε λειτουργία για το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει ποτέ το καλοκαίρι του 2024».

Ο Michael O’Leary, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου στη Ryanair, δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε στενά με την Boeing και τον προμηθευτή της, την Spirit, για να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις καθυστερήσεις παράδοσης.

«Είναι βαθιά λυπηρό το γεγονός ότι τα προβλήματα παραγωγής στη Wichita και στο Seattle καθυστέρησαν και πάλι τις συμβατικές παραδόσεις της Boeing στη Ryanair αυτόν τον χειμώνα.

«Βρισκόμαστε σε τακτικό διάλογο με την Boeing και πρωταρχικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι θα παραλάβουμε και τα 57 συμβατικά αεροσκάφη B737 πριν από το τέλος Μαΐου 2024, έτσι ώστε ο στόλος της Ryanair να μπορεί να αυξηθεί σε πάνω από 600 αεροσκάφη για αυτό που θα είναι το μεγαλύτερο μας ποτέ καλοκαίρι. πρόγραμμα πτήσης.

«Αυτές οι ακυρώσεις πτήσεων θα τεθούν σε ισχύ από τα τέλη Οκτωβρίου και θα κοινοποιηθούν σε όλους τους επηρεαζόμενους επιβάτες μέσω email τις επόμενες ημέρες.

«Στους επιβάτες θα προσφερθεί εκ νέου διαμονή σε εναλλακτικές πτήσεις ή πλήρης επιστροφή χρημάτων όπως το επιθυμούν. Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τους επιβάτες για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε από αυτές τις καθυστερήσεις παράδοσης αυτόν τον χειμώνα.

«Αυτή την πρώιμη ημερομηνία, δεν αναμένουμε ότι αυτές οι καθυστερήσεις παράδοσης θα επηρεάσουν ουσιαστικά τον στόχο κυκλοφορίας των 183,5 εκατομμυρίων για ολόκληρο το έτος, αλλά εάν οι καθυστερήσεις επιδεινωθούν ή επεκταθούν περαιτέρω στην περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024, ίσως χρειαστεί να επανεξετάσουμε αυτόν τον αριθμό και, ενδεχομένως, προσαρμόστε το ελαφρώς προς τα κάτω.»