“Τα ξενοδοχεία πρέπει να είναι έτοιμα απέναντι στις νέες αλλαγές στο ταξίδι και τις ανάγκες των επισκεπτών”, επεσήμανε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος της Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) κατά σειρά ετών Αλέξανδρος Βασιλικός, στην ημερίδα “Υπηρεσίες και στρατηγικοί συνεργάτες”.

“Το περιβάλλον στα ταξίδια μεταβάλλεται με ταχύς ρυθμούς, τόνισε ο κ.Βασιλικός. Οσοι ταξιδεύουμε βλέπουμε διάφορες τάσεις και ανάπτυξη σε προϊόντα αναγκαία”.

Την ημερίδα διοργανώνει για τρίτη χρονιά η ΕΞΑΑΑ, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των ξενοδόχων – μελών της σε θέματα που τους απασχολούν. Καλούν εταιρείες που παρουσιάζουν τις πλέον σύγχρονες προτάσεις τους, τις τελευταίες εξελίξεις, τάσεις, προϊόντα κ.λπ. στους κλάδους που εκπροσωπούν – προτείνοντας παράλληλα εξειδικευμένες λύσεις, ενώ πραγματοποιούνται και Β2Β συναντήσεις.

Το θέμα «Υπηρεσίες & Στρατηγικοί Συνεργάτες Ξενοδοχείou» επιλέχθηκε καθώς τα ξενοδοχεία, καλούνται να υιοθετήσουν την καινοτομία και στον τομέα των Υπηρεσιών και να προσφέρουν ό,τι αναζητά στις διακοπές ή το επαγγελματικό ταξίδι του ο σημερινός, διεθνής ταξιδιώτης, ο οποίος έχει πλήθος παραστάσεων απ’ όλο τον κόσμο και αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις. Κάθε ξενοδοχειακή μονάδα, για να λειτουργεί επιτυχώς και να προσφέρει ανταγωνιστικές υπηρεσίες, οφείλει να προσαρμόζεται συνεχώς στα σύγχρονα δεδομένα και στις διεθνείς τάσεις.

Το ίδιο το ξενοδοχείο δε, αυτό καθ΄ αυτό, αποτελεί έναν «ζωντανό οργανισμό», με στελέχη, εξειδικευμένο προσωπικό, με φορολογικές, λογιστικές κ.ά. υποχρεώσεις. Χρειάζεται επομένως όλα εκείνα τα αναγκαία «εργαλεία», την εξειδικευμένη υποδομή αλλά και τους κατάλληλους ανθρώπους, ώστε να εκτελεστούν σωστά και απρόσκοπτα οι λειτουργίες και οι υποχρεώσεις του.

Ως σύμμαχοι αλλά και σύμβουλοι των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, λειτουργούν συχνά οι εξωτερικοί συνεργάτες και προμηθευτές του, εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους η κάθε μια, που εξειδικεύονται σε ένα τομέα και έχουν εστιάσει σε αυτόν σε βάθος χρόνου.

Τα οφέλη μιας τέτοιας -συχνά σε μακροχρόνια βάση- συνεργασίας μεταξύ ξενοδοχείων και εταιρειών της αγοράς, είναι ευνόητα: Οι καλές και εξειδικευμένες υπηρεσίες ανά τομέα συμβάλλουν σε ένα συνολικά καλύτερο σε ποιότητα αποτέλεσμα, άρα σε ένα καλύτερο τελικό προσφερόμενο προϊόν στον τουρίστα, με όλες τις θετικές συνέπειες.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τις αιγίδες του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ενωσης Ξενοδόχων συμμετείχαν εταιρείες που παρουσίασαν στους ξενοδόχους ιδέες, πρακτικές λύσεις αλλά και τις εξελίξεις στον κλάδο που εκπροσωπούν, ενδεικτικές για τους τομείς τους.