Το ένα πέμπτο των Ιρλανδών καταναλωτών θα έχει κάνει κράτηση για τις διακοπές του 2024 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Μάλιστα, το 77% όσων δεν έχουν κάνει κράτηση προγραμματίζουν να το κάνουν μέχρι τον Μάρτιο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Η πιο δημοφιλής ταξιδιωτική περίοδος για τους Ιρλανδούς έχει μετατοπιστεί από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στον Μάιο και τον Ιούνιο.

Η έρευνα περισσότερων από 1.300 ατόμων από τον Ιρλανδό διαδικτυακό ταξιδιωτικό πράκτορα Click&Go, υποστήριξε ότι περισσότερο από το μισό από αυτό το 77% θα έκανε κράτηση τον Ιανουάριο και μόνο το 11% είναι πιθανό να κάνει κράτηση πιο κοντά στην ημερομηνία αναχώρησής του.

Η πιο δημοφιλής ταξιδιωτική περίοδος για τους ερωτηθέντες που δεν έχουν κάνει κράτηση αποκάλυψε μια μετατόπιση από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στον Μάιο και τον Ιούνιο.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 23% θα ταξιδέψει μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, το 40% από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, το 30% τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο και το 11% από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο.

Ερωτηθείς ποιος τύπος διακοπών θα επέλεγε, το 70% των ερωτηθέντων σκοπεύει να κάνει διακοπές στον ήλιο, 12% σε κρουαζιέρα, 7% σε διάλειμμα στην πόλη, 5% σε διακοπές στις ΗΠΑ και 2 % σε ένα ταξίδι στη Disneyland του Παρισιού.