Αλλαγές στο αεροπορικό τοπίο της χώρας δημιουργεί το ενισχυμένο τουριστικό ρεύμα που αναμένεται εφέτος με μεγάλες εταιρείες με σημαντικό ειδικό βάρος στα αεροπορικά πράγματα να επανακάμπτουν στην αγορά της Αθήνας, μετά από απουσία λόγω κρίσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Brussels Airlines η οποία έπειτα από απουσία δυο ετών επιστρέφει στην Αθήνα. Ήδη σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών η ανάκαμψη της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού είναι δυναμική και κατά τη χειμερινή περίοδο, με τον απολογισμό για το α΄ τρίμηνο του 2014 να φτάνει στο +31%.

Όπως ανέφερε σε εκδήλωση της Brussels Airlines με την ευκαιρία σύνδεσης της Αθήνας με της Βρυξέλλες, η κ. Ι. Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του “Ελ. Βενιζέλος“, ήδη η Αθήνα συνδέεται με 31 νέες εβδομαδιαίες πτήσεις την χειμερινή περίοδο, ενώ την καλοκαιρινή θα προστεθούν ακόμη 160 πτήσεις.

 Η παγίωση της ανάκαμψης φαίνεται και από το γεγονός ότι κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου η αύξηση κυμάνθηκε στο 31%, ενώ 16 αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους (33% περισσότερες από πέρυσι) θα προσγειώνονται στο ΔΑΑ το φετινό καλοκαίρι.  

 Η αύξηση, σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, οφείλεται στην ενίσχυση της κίνησης εξωτερικού κατά 13,3%, ενώ σημάδια σταθεροποίησης καταγράφει και η αγορά εσωτερικού, η οποία επιστρέφει σε θετικό πρόσημο (+0,4%).

Από την αρχή αυτού του μήνα η Brussels Airlines, ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής της μεγαλύτερης εταιρείας του Βελγίου κ. Αντρέας Βάινγκάρτνερ, συνδέει τρεις φορές την εβδομάδα την Αθήνα με την πρωτεύουσα της Ευρώπης. Οι πτήσεις αναχωρούν από τις Βρυξέλλες το πρωί και επιστρέφουν από την Αθήνα το απόγευμα. Κατά την υψηλή τουριστική περίοδo, δηλ. τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, θα προστεθεί και 4ο δρομολόγιο.

Υποστηρίζουμε τον ελληνικό τουρισμό κάθε μέρα, όλο τον χρόνο, τόνισε με νόημα από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντή του Ομίλου της Lufthansa για την Ελλάδα και την Κύπρο κ. Harro-Julius Petersen ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση. Ο Όμιλος που αποτελείται από τις  Austrian, Brussels Airlines, Germanwings, Lufthansa, Swiss, συνδέει με την Ευρώπη την Αθήνα με 81 πτήσεις και την Θεσσαλονίκη με 9 πτήσεις εβδομαδιαίως.

 Αναλυτικότερα, αναχωρούν από Ελλάδα προς τους κόμβους του Ομίλου, 3 πτήσεις την ημέρα προς Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ζυρίχη, 2 πτήσεις την ημέρα προς Βιέννη, 1 πτήση την ημέρα προς Γενεύη, 3 πτήσεις την εβδομάδα προς Βρυξέλλες. Επιπλέον, Μάιος/Ιούνιος– Σεπτέμβριος εντάσσουν στο πρόγραμμα τους οι εταιρείες 3 πτήσεις την εβδομάδα προς Γενεύη και 3 πτήσεις την εβδομάδα προς Ζυρίχη.  Τέλος, οι πτήσεις και οι ναύλοι της συνδυάζονται με όλες τις εταιρείες του Ομίλου της Lufthansa προσφέροντας καθημερινά στους επιβάτες δυνατότητες συνδυασμού με δρομολόγια προς Αμερική και Καναδά.

Ειδικότερα, οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί κόμβοι του Ομίλου με ανταποκρίσεις προς όλο τον κόσμο, είναι:

“Με την Austrian Airlines μέσω Βιέννης προς 91 προορισμούς παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 35 στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη

“Με την Brussels Airlines μέσω Βρυξελλών προς 60 προορισμούς στην Ευρώπη, την Αφρική και τις ΗΠΑ

“Με την Germanwings μέσω Βερολίνου, Κολωνίας, Ντόρτμουντ, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Αννόβερο ή Στουτγκάρδη προς περισσότερους από 100 προορισμούς στην ευρωπαϊκή ήπειρο, το Ισραήλ και Βόρεια Αφρική.

“Με τη Lufthansa μέσω Φρανκφούρτης και Μονάχου προς περισσότερους από 214 προορισμούς παγκοσμίως

“Με τη SWISS μέσω Ζυρίχης προς περισσότερους από 80 προορισμούς σε 40 χώρες