parko kallitheasΈνα νέο πάρκο αθλητισμού και αναψυχής, συνολικής έκτασης 28 στρεμμάτων, μπορούν να απολαμβάνουν από την Παρασκευή οι δημότες της Καλλιθέας και της ευρύτερης περιοχής. 

To «Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής» της Καλλιθέας, δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, βρίσκεται στην περιοχή του Ιπποδρόμου και συνδέεται τοπογραφικά και σχεδιαστικά με το υπό κατασκευή Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στη βορειοανατολική πλευρά του Πάρκου.

Το κόστος κατασκευής του «Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής» έφτασε τα 5,92 εκατ. ευρώ και παραδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον Δήμο Καλλιθέας ο οποίος αναλαμβάνει την πλήρη και αποκλειστική διαχείρισή του.

Περιλαμβάνει ανοικτό κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, παιδική πισίνα, γήπεδο ποδοσφαίρου, παιδική χαρά, καθώς και τρία κτιριακά συγκροτήματα υποστηρικτικών εγκαταστάσεων, συνολικού εμβαδού περίπου 1.000 τ.μ.

Τέλος, υπάρχουν περίπου 70 θέσεις πάρκινγκ, καθώς και κατάλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, μέσω υψηλής και χαμηλής φύτευσης, τοποθέτησης δικτύων άρδευσης, φωτισμού και διαμόρφωσης της εσωτερικής κυκλοφορίας.

Σχεδιάστηκε από τον ιταλό αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο, ο οποίος έχει επίσης σχεδιάσει το ΚΠΙΣΝ, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη αρμονία και η συμβολική, αλλά και πρακτική συνύπαρξη των δύο αυτών ξεχωριστών έργων.

«Σήμερα το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” παραδίδει στον Δήμο Καλλιθέας ένα σύγχρονο έργο που αναπτύχθηκε με τις υψηλότερες ποιοτικές, περιβαλλοντικές και τεχνικές προδιαγραφές. Το έργο έχει βαθιά κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς δημιουργήθηκε προς όφελος των πολιτών και με βασικό στόχο την ελεύθερη χρήση του από όλους» δήλωσε ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

«Αποτελεί επίσης το πρώτο σημαντικό βήμα προς την ολική αναμόρφωση του Φαληρικού Δέλτα. Για εμάς η ολοκλήρωση του “Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής” της Καλλιθέας αποτελεί δείγμα της πίστης μας σε έργα που συμβάλλουν στη σύμπραξη φορέων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού στην Ελλάδα».