Νέα μέτρα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για τον περιορισμό διασποράς του Covid-19, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει Δεκαπενταύγουστου. «Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι», επισήμανε και ανακοίνωσε τα νέα μέτρα.

Τα νέα μέτρα

  • Από αύριο Τετάρτη 5/8 απαγορεύεται η διέλευση από την Κακαβιά από τις 23:00 έως τις 07:00. Θα εγκατασταθεί μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Από 16/8 όποιος εισέρχεται από την Κακαβιά θα μπαίνει σε επταήμερη κατ΄οίκον καραντίνα.
  • Tο όριο για 100 άτομα σε κοινωνικές εκδηλώσεις παρατείνεται έως τις 31/8.
  • Το ωράριο λειτουργίας στα κέντρα διασκέδασης θα ορίζονται με βάση την περιοχή.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους γραφείων που υπάρχει επαφή με το κοινό, ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ νοσοκομεία, φαρμακεία, κομμωτήρια, στους ανελκυστήρες και σε κάθε άλλο κλειστό χώρο.
  • Σύσταση για χρήση μάσκας στις σκάλες και σε χώρους όπου δεν μπορούν να υπάρχουν ασφαλείς αποστάσεις.

Ανήσυχος ο Σωτήρης Τσιόδρας

Την ανησυχία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων εξέφρασε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την έκτακτη ενημέρωση για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, αναφερόμενος στην αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας υπογράμμισε, ότι παρατηρείται μετατόπιση κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες.

Όπως προειδοποίησε, ακόμη και οι νέοι άνθρωποι μπορεί να νοσηλευτούν και να νοσήσουν σοβαρά.

Διάγγελμα Κ. Μητσοτάκη αύριο το πρωί για τον κορωνοϊό

Όπως ανακοινώθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί αύριο Τετάρτη 5 Αυγούστου, το πρωί στους πολίτες με τηλεοπτικό μήνυμα.