Σύνταξη: tourismtoday.gr

Από τις αρχές του μήνα, ο Sebastian Ebel είναι επικεφαλής του TUI Group ως διάδοχος του Fritz Joussen.
Τώρα γίνονται οι πρώτες αλλαγές στο Εκτελεστικό Συμβούλιο και στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου.
Μία από τις βασικές αλλαγές προσωπικού στην κορυφή της TUI είναι η αποχώρηση του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής Frank Rosenberg.

Οι λειτουργικές μονάδες πληροφορικής, από την άλλη πλευρά, θα συνδυάζονται με τις εθνικές εταιρείες και τους επιχειρηματικούς τομείς της TUI και την ευθύνη εδώ θα έχουν στο μέλλον οι David Burling, Erik Friemuth και Peter Krüger, οι επικεφαλής των επιχειρηματικών τμημάτων που είναι αγκυροβολημένοι στο Εκτελεστικό Συμβούλιο.

“Η ψηφιοποίηση παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για τον Όμιλο. Έχουμε μια πολύ φιλόδοξη στρατηγική ψηφιοποίησης και έναν σαφή οδικό χάρτη υλοποίησης. Με τη νέα ρύθμιση, θέλουμε να ξεκινήσουμε την επιχειρησιακή εφαρμογή ακόμη πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά”, εξηγεί ο CEO Sebastian Ebel, ο οποίος ευχαρίστησε τον Frank Rosenberg για το έργο του, όπως και ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Dieter Zetsche.

Ο Peter Krüger οδηγεί ξενοδοχεία, κρουαζιέρες και εκδρομές

Αλλά δεν αλλάζουν μόνο οι αρμοδιότητες στον τομέα της πληροφορικής. Στο μέλλον, το τμήμα Holiday Experiences θα είναι αποκλειστικά ευθύνη του Peter Krüger σε επίπεδο Εκτελεστικού Συμβουλίου.

Εδώ θα συνδυαστεί ολόκληρη η ξενοδοχειακή επιχείρηση της TUI, συμπεριλαμβανομένων των δικών της και των ξενοδοχειακών σημάτων κοινοπραξίας, του τομέα της κρουαζιέρας και του τμήματος των εκδρομών, των δραστηριοτήτων και των εμπειριών.

Εκτός από το νέο του ρόλο ως Διευθύνων Σύμβουλος Holiday Experiences, ο Peter Krüger θα παραμείνει υπεύθυνος για τη στρατηγική του Ομίλου και τις M&A ως Chief Strategy Officer.

Περισσότερες ευθύνες για τον Erik Friemuth

Ο Erik Friemuth θα έχει επίσης περισσότερες ευθύνες. Πέρα από τον ρόλο του ως Chief Marketing Officer και την ευθύνη για τις τρεις βασικές μάρκες ξενοδοχείων Robinson, TUI Magic Life και TUI Blue, θα είναι επίσης υπεύθυνος για την εμπειρία και την ποιότητα των πελατών παγκοσμίως στο μέλλον.

Με αυτόν τον τρόπο, ο όμιλος θέλει να υπογραμμίσει την περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής του θέσης στην αγορά ποιότητας στους αντίστοιχους τομείς.

Με τον Marco Ciomperlik ως Chief Airline Officer, οι αεροπορικές επιχειρήσεις της TUI θα εκπροσωπούνται επίσης απευθείας στη διοίκηση του Ομίλου.
Ο Marco Cioperlik θα γίνει νέο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου από την 1η Νοεμβρίου.
Είναι στην TUI από το 2016 και έχει τη συνολική ευθύνη για τις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου από το 2021.