Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο Peter Gerber, στέλεχος του Lufthansa Group, θα αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Condor από τον Ralf Teckentrup τον επόμενο χρόνο για να οδηγήσει τη γερμανική αεροπορική εταιρεία αναψυχής σε μια νέα εποχή ανάπτυξης.

Ο Ralf Teckentrup, ο οποίος είναι επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας από το 2004, ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό ότι ήθελε να παραιτηθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους μετά από 20 χρόνια στην κορυφαία θέση.

Ο Peter Gerber, ο οποίος θα αναλάβει Διευθύνων Σύμβουλος από την 1η Φεβρουαρίου 2024, θα ενταχθεί στον Εμπορικό Διευθυντή Christian Schmitt και τον Οικονομικό Διευθυντή Björn Walther στο διοικητικό συμβούλιο τριών ατόμων.

Ο 58χρονος κατέχει διάφορες θέσεις στον Lufthansa Group για περισσότερα από 30 χρόνια, μεταξύ των οποίων ως μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Lufthansa Passenger Airlines, Διευθύνων Σύμβουλος και Οικονομικός Διευθυντής της Lufthansa Cargo και πιο πρόσφατα ως Διευθύνων Σύμβουλος και Εμπορικός Διευθυντής της Brussels Airlines.
Παραιτήθηκε από την τελευταία θέση στις 31 Ιανουαρίου 2023 και θα πρέπει να περιμένει ένα χρόνο προτού του επιτραπεί να αναλάβει σε έναν ανταγωνιστή.

Πορεία μετασχηματισμού

«Ο Peter Gerber αναλαμβάνει το κύριο καθήκον να συνεχίσει να οδηγεί τον μετασχηματισμό της Condor, μέσω του εκσυγχρονισμού ολόκληρου του στόλου, ενός μεγάλου αριθμού έργων ψηφιοποίησης και καινοτομιών για την εμπειρία του πελάτη και ορίζοντας την επόμενη πορεία ανάπτυξης, δήλωσε ο Friedrich Andreae, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Condor.
Η Condor θα γίνει η πιο επιτυχημένη αεροπορική εταιρεία αναψυχής στην Ευρώπη».

Αγώνας επιβίωσης

Υπό την Teckentrup, η Condor ήταν αναπόσπαστο μέρος του Thomas Cook Group για πολλά χρόνια.
Στη συνέχεια έπρεπε να αγωνιστεί για την επιβίωση μετά την κατάρρευση του πρώην δεύτερου μεγαλύτερου τουριστικού ομίλου της Ευρώπης.

Η Teckentrup εξασφάλισε επιτυχώς οικονομική υποστήριξη για να κρατήσει τη γερμανική αεροπορική εταιρεία στον αέρα και διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην μετέπειτα εξαγορά της από την επενδυτική εταιρεία Attestor τον Ιούλιο του 2021.