Συνεχίζουν να δείχνουν ενδιαφέρον για ταξίδια στην Τουρκία οι Γερμανοί, ένα μήνα μετά από τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου.

Αυτό ανέφερε εκπρόσωπος του τουριστικού κλάδου της Τουρκία προσθέτοντας ότι η χώρα αναμένει 60 εκατ. τουρίστες και 56 δισ. δολάρια έσοδα φέτος.

Ο Norbert Fiebig, πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (DRV), δήλωσε ότι η Τουρκία ήταν η νούμερο ένα επιλογή των Γερμανών τουριστών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Hürriyet στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ITB), ο Fiebig είπε ότι είναι σίγουρος ότι το ενδιαφέρον για την Τουρκία θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Τις πρώτες μέρες μετά τον σεισμό, σημειώθηκε πτώση στις κρατήσεις προς την Τουρκία, είπε ο Fiebig. Ωστόσο, αυτό ξεπεράστηκε γρήγορα.

Η Tουρκία ανέκτησε την πρώτη θέση της για τις κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές. Εκτιμάτε μάλιστα ότι τα στοιχεία πριν από την πανδημία θα επιτευχθούν άνετα το 2023.

Αν και δεν είναι εύκολο να κάνουμε μια σαφή πρόβλεψη, αναμένουν φέτος έναν αριθμό ρεκόρ τουριστών από τη Γερμανία στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ο αριθμός των τουριστών που ήρθαν στην Τουρκία από τη Γερμανία μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 28 Φεβρουαρίου ήταν 79.797, καθιστώντας τη Γερμανία τη δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά για την Τουρκία μετά τη Ρωσία.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 5,3 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Τουρκία από τη Γερμανία το 2019, με τον αριθμό να μειώνεται στα 2,1 εκατ. το 2020 λόγω της πανδημίας COVID-19.