Ένας στους επτά Αμερικανούς λέει ψέματα για το πού έχει ταξιδέψει μετά την επιστροφή του. Τα περισσότερα από τα ψέματα επικεντρώνονται γύρω από την εμπειρία που είχαν. Μάλιστα συμπεριλάμβαναν αναληθείς πληροφορίες για τα πάντα, από τον καιρό μέχρι τα καταλύματα. Αυτό διαπίστωσε σε έρευνά της η JetCost.

Επιπλέον, περισσότερο από το ένα τέταρτο των 4.000 Αμερικανών που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ψέματα για τις πολιτιστικές τους εμπειρίες και τα αξιοθέατα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν ερωτήθηκαν εάν οι παραθεριστές επισκέπτονται αξιοθέατα που είναι συνώνυμα της τοποθεσίας τους

Παράλληλα, το 29% των ανθρώπων είπε ψέματα για το κατάλυμα όπου διέμεινε όταν ταξίδευε. Επίσης, άνω του 70% των Αμερικανών είπαν ψέματα σχετικά με το πως πέρασαν. Αυτό δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη το ρόλο που διαδραματίζουν τα κοινωνικά μέσα στον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν σήμερα οι άνθρωποι.

Ωστόσο δεν ψεύδονται μόνο οι Αμερικανοί για τις ταξιδιωτικές εμπειρίες τους. Σε αυτό τους κάνουν παρέα και οι Βρετανοί. Σύμφωνα με άλλη έρευνα από τη SeatFrog, μια εφαρμογή ταξιδιού, οι Βρετανοί είναι εξίσου πιθανό να πούνε ψέματα για το ταξίδι τους και τις εμπειρίες τους από την αρχή μέχρι το τέλος.

Πιο αναλυτικά, η έρευνα διαπίστωσε ότι 1 στους 6 Βρετανούς θα πει ψέματα για να αναβαθμίσει τη θέση του σε πρώτη ή σουίτες στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Τα ζευγάρια θα επικαλεστούν ότι βρίσκονται στο μήνα του μέλιτος ή γιορτάζουν μια επέτειο. Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πουν ψέματα για να πάρουν αναβάθμιση. Όμως μεγαλύτερη επιτυχία έχουν οι γυναίκες.