Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν τις ταξιδιωτικές συμβουλές τους για την Αυστραλία. Τοποθέτησαν τη χώρα στο ίδιο επίπεδο ασφαλείας με το Χονγκ Κονγ, την εποχή που ξέσπασαν οι διαμαρτυρίες.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών τοποθέτησε τη χώρα στο «επίπεδο κινδύνου δύο». Με αυτό τον τρόπο παροτρύνει τους Αμερικανούς να «ασκήσουν αυξημένη επιφυλακτικότητα» σε μεγάλες περιοχές που καίγονται από πυρκαγιές.

“Οι τουρίστες πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναβολής του ταξιδιού τους στις πληγείσες περιοχές, μέχρι να περάσει ο κίνδυνος φυσικής καταστροφής”, ανέφερε το Υπουργείο.

Προειδοποιεί επίσης, ότι οι πυρκαγιές θα συνεχίσουν μέχρι τον Απρίλιο. “Ακόμη και σε περιοχές που δεν επηρεάζονται άμεσα από πυρκαγιές, ο καπνός προκαλεί ασφυκτική ατμόσφαιρα”.

Θετικά μηνύματα από τις αρχές της Αυστραλίας

Από την μεριά του, ο υπουργός Τουρισμού της Αυστραλίας, Simon Birmingham, προσπαθεί να διατηρήσει θετικά μηνύματα για την αυστραλιανό τουριστικό προϊόν και να ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες να συνεχίσουν να έρχονται.

«Η δική μας προτεραιότητα το επόμενο διάστημα θα είναι, να μεταδώσουμε το μήνυμα στις βασικές αγορές μας, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, ότι η Αυστραλία είναι ακόμα ανοικτή για τις επιχειρήσεις. Και κυρίως, ότι οι περισσότεροι προορισμοί γύρω από την Αυστραλία παραμένουν ασφαλείς και δεν επηρεάζονται από πυρκαγιές», δήλωσε.