Έντονη ανάκαμψη στον αριθμό των επισκεπτών του καταγράφει το Παρίσι ύστερα από την ισλαμική επίθεση τον Νοέμβριο του 2015, στην οποία και σκοτώθηκαν 130 άτομα, ενώ από κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνεται ότι το Παρίσι είναι έτοιμο να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες από ποτέ.

Η εισφορά ύψους 8 εκατ. ευρώ για την τόνωση των τουριστικών επισκέψεων στο Παρίσι απέδωσε αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του α’ τριμήνου του 2017, οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία σημειώνουν αύξηση 12,5%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Το Γραφείο Τουρισμού του Παρισιού ανέφερε ακόμη, ότι οι Ρώσοι και οι Ιάπωνες επισκέπτες αύξησαν σημαντικά τους τουριστικούς αριθμούς.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, το Δημαρχείο του Παρισιού επισημαίνει ότι το α’ τρίμηνο του 2017, σημειώθηκαν οι καλύτεροι τέσσερις μήνες στο Παρίσι, όσον αφορά στον τουρισμό, εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια.

Οι επισκέπτες εκτός Ευρώπης ήταν 16% περισσότεροι, σε σύγκριση με το 2016 , ενώ ο αριθμός των Γάλλων τουριστών σημείωσε αύξηση 9,9%. Οι Ιάπωνες τουρίστες αυξήθηκαν φέτος κατά 62%, ενώ η αύξηση στους Ρώσους και τους Κινέζους ήταν 51% και 40% αντίστοιχα.

Οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία για τους business ταξιδιώτες αυξήθηκαν περίπου κατά 11,2 δωμάτια στο α’ τρίμηνο του 2017, συγκριτικά με το α’ τρίμηνο του 2016.

Σημειώνεται ότι πάνω από το 7% του εθνικού εισοδήματος της Γαλλίας παράγεται από τον τουρισμό. Ειδικότερα, στην περιοχή Ille de France απασχολούνται περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι σε θέσεις εργασίας σχετικές με τον τουρισμό.