Σύνταξη: tourismtoday.gr

Με το άνοιγμα ενός ακόμη τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο Βερολίνου-Βραδεμβούργου (BER), οι φορείς εκμετάλλευσης προετοιμάζονται για αύξηση του αριθμού των επιβατών.
Ο τερματικός σταθμός 2 (T2) θα μπορεί να εξυπηρετεί έξι εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

«Αναμένουμε 17 εκατομμύρια επιβάτες το 2022, δήλωσε η επικεφαλής του αεροδρομίου Aletta von Massenbach.
Το T2 είναι μέρος της προετοιμασίας μας για την ομαλοποίηση της εναέριας κυκλοφορίας».

Το κτίριο του τερματικού σταθμού έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί έξι εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς κατασκευής του αεροδρομίου BER, είχε γίνει προφανές ότι ο κεντρικός τερματικός σταθμός θα ήταν πολύ μικρός για τα προβλεπόμενα μεγέθη κυκλοφορίας.
Το T2 προστέθηκε σχετικά γρήγορα, αλλά στη συνέχεια δεν χρειαζόταν αρχικά επειδή το αεροδρόμιο άνοιξε το 2020 στη μέση της πανδημίας.

Πέρυσι, λιγότερο από δέκα εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν στο BER.

Πριν από την κρίση του κορωνοϊού, υπήρχαν συνολικά 36 εκατομμύρια στα τότε αεροδρόμια Tegel και Schoenefeld του Βερολίνου το 2019.

Η Ryanair θα είναι ο κύριος χρήστης

Ο κύριος χρήστης του T2 θα είναι αρχικά η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης Ryanair. Θα χειρίζεται αρχικά τις αναχωρήσεις εκεί από την Πέμπτη 24 Μαρτίου και τις αφίξεις από τις αρχές Απριλίου.

Ο τερματικός σταθμός του παλιού αεροδρομίου Schoenefeld, ο οποίος απέχει δύο χιλιόμετρα από τα νέα κτίρια, ανήκει επίσης στην BER. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται ως κατάλυμα έκτακτης ανάγκης για πρόσφυγες από την Ουκρανία.