kerameikos1204Οι δράσεις για την υλοποίηση του έργου αστικής αναζωογόνησης της περιοχής του Κεραμεικού μέσω fast track και τη χρηματοδότηση του προγράμματος JESSICA συζητήθηκαν σε συνάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Το έργο, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, αφορά την ανάπλαση 30 κτιρίων της περιοχής, τα οποία θα στεγάζουν επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ επίσης θα χρησιμοποιηθούν και ως εξειδικευμένες φοιτητικές κατοικίες.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, η συμφωνία δανειοδότησης του έργου μέσω JESSICA αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα ώστε η αδειοδότηση να ολοκληρωθεί μέσα στο 2013.

Τέλος, όπως δήλωσε ο κ. Καμίνης, ο δήμος Αθηναίων έχει παράλληλα εντάξει παράπλευρα έργα στο ΕΣΠΑ ύψους 7 εκατ. ευρώ, τα οποία προβλέπουν τη δημιουργία παιδικού σταθμού, ενός πράσινου ποδηλατόδρομου, την ανάπλαση της πλατείας Αυδή και τον φωτισμό ολόκληρης της περιοχής του Κεραμεικού με νέας τεχνολογίας λαμπτήρες.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο γεν. γραμματέας Υποδομών και Επενδύσεων του υπουργείο Τουρισμού κ. Ιωάννης Πυργιώτης, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Νικόλαος Μαντζούφας, η Διευθύντρια Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού κυρία Νικολέττα Βαλάκου, υπηρεσιακοί παράγοντες από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας, του Invest In Greece και ο κ. Ιάσων Τσάκωνας από την εταιρεία OLIAROS.