Ξεκινάει το έργο ανάπλασης της τουριστικής διαδρομής στην Αρχαία Ολυμπία. Ειδικότερα, θα χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ η τουριστική διαδρομή από γέφυρα Κλαδέου έως Λιναριά και η διαμόρφωση εισόδου της πόλης.
Αντικείμενο του έργου αποτελεί η διαμόρφωση τουριστικής διαδρομής για την διέλευση αποκλειστικά πεζών και ποδηλάτων, στα όρια του οριοθετημένου αρχαιολογικού χώρου Αρχαίας Ολυμπίας.
Για λόγους ασφαλείας, προβλέπεται και η δυνατότητα διέλευσης οχημάτων ανάγκης και εξυπηρετήσεων (πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα κ.α.), όταν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Η διαμόρφωση της τουριστικής διαδρομής πεζών και ποδηλάτων με τα παραπάνω χαρακτηριστικά στοχεύει στην ανάδειξη και προστασία του φυσικού τοπίου και του ευρύτερου αρχαιολογικού τοπίου, στην προώθηση ήπιων μορφών μετακίνησης και στη δημιουργία προϋποθέσεων ενίσχυσης του τουρισμού.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.074.925,84 ευρώ. Στο ίδιο πρόγραμμα υπεγράφη και η ένταξη της ανάπλασης εισόδου της πόλης της Αρχαίας Ολυμπίας, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.