iamatikespiges-aidipsosΗ ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού θα συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις τοπικές κοινωνίες, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας Ίβο Μαρίνοφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων “ΒΤΑ”, με αφορμή το 18ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λουτροπόλεων (ESPA) που θα διεξαχθεί στο Πόμοριε, από τις 14 μέχρι και τις 17 Μαΐου.

Ο αριθμός των επισκεπτών από το εξωτερικό που επέλεξε τη Βουλγαρία ως τουριστικό προορισμό την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2012 έως τον Φεβρουάριο του 2013, σημείωσε αύξηση 6,5% έναντι της προηγούμενης χειμερινής περιόδου, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στατιστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έγκαιρων κρατήσεων για την καλοκαιρινή περίοδο, αναμένεται αύξηση 25% έως και 30% των επισκεπτών από τις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας και άνοδος 5% των επισκεπτών από την Πολωνία.

Οι τουριστικοί πράκτορες καταγράφουν αύξηση 50% στις κρατήσεις από την Κίνα. Οι επισκέπτες από την ασιατική αυτή χώρα ενδιαφέρονται κυρίως για διαδρομές πολιτιστικού τουρισμού και διακοπές σε τουριστικά θέρετρα κοντά στις παραλίες.

Ο αριθμός των τουριστών από την Ολλανδία εκτιμάται ότι θα σημειώσει αύξηση 2% έως 3% φέτος, έναντι του προηγούμενου έτους.

Ο κ. Μαρίνοφ παρουσίασε στοιχεία, βάσει των οποίων το 46% των επισκεπτών που επιλέγουν τη Βουλγαρία ως προορισμό για ιαματικό τουρισμό είναι γυναίκες και το 54% άνδρες. Το 56% του συνόλου των επισκεπτών ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 36 -55 ετών. Το 40% του συνόλου των επισκεπτών από τις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων επισκέπτονται τη Βουλγαρία για ιαματικό τουρισμό, πρόσθεσε.

kerdos