Ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντα του ο νέος υπουργός Τουρισμού κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, έπειτα από την τελετή παράδοσης-παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού.

Ο νέος υπουργός τόνισε ότι ο τουρισμός έχει καταλυτικό ρόλο και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την παραγωγική διαδικασία, ενώ υπογράμμισε ότι αποτελεί εθνική υπόθεση και βασίζεται στην ενότητα και τη συννενόηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αφού αποτελεί πυλώνα της οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοχαρόπουλος στην ομιλία του ανέφερε : “Το Υπουργείο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ανάγκη της Ελλάδας για παραγωγική ανασυγκρότηση, ένα Υπουργείο με ευρωπαϊκή εμβέλεια και διεθνή προοπτική. Και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα αλλά και σε μια χρονική στιγμή με προσδοκίες για την τουριστική σεζόν.”

Το νέο υπουργό καλωσόρισε η απερχόμενη υπουργός κυρία Έλενα Κουντουρά,η οποία κάνοντας έναν απολογισμό του έργου της, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του ελληνικού τουρισμού κατά την τελευταία τετραετία και στα αλλεπάλληλα ρεκόρ που καταγράφηκαν, τόσο στις αφίξεις τουριστών, όσο και στα έσοδα για την εθνική οικονομία.

Η κα. Κουντουρά έκλεισε την ομιλία της λέγοντας πως το 2019 έχει ξεκινήσει θετικά σε αφίξεις και έσοδα. Είναι μία απαιτητική χρονιά με πολλούς εξωγενείς παράγοντες, όμως ο μηχανισμός του υπουργείου βρίσκεται σε εγρήγορση για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του έτους.